Két meccset játszik az Inter Gyergyó

Portik Csaba 2017. március 03., 12:31

A teremlabdarúgó 2. Liga 10. fordulójából elhalasztott meccsét pótolja be az Inter Gyergyó pénteken este a gyergyószárhegyi sportcsarnokban, szombaton este pedig a Luceafărul Buzău csapatát fogadja.

Fotó: Facebook.com/Gyergyói Inter


Újabb kéthetes szünet után a Temesvári Informatica második számú csapata lesz a gyergyószentmiklósiak ellenfele a pénteken 18.30-kor kezdődő találkozón. Ez a mérkőzés még február elejére volt kiírva, de az ellenfél kérésére halasztani kellett, így csak most találkoznak. A temesváriakkal az idei bajnokság első fordulójában mérkőzött meg az Inter, s egy iramos összecsapás után végül az Informaticáé lett a három pont.

Ismét jótékonykodnak
az interesek

A decemberi sikeres gyűjtőakció után, szintén jótékonykodásra szólítja fel nézőit az Inter Gyergyó. A hétvégi meccsekre ezúttal sem kell külön belépőjegyet váltani, azonban a csapat arra kér minden nézőt, hogy zsebéhez mérten járuljon hozzá ahhoz a gyűjtéshez, amelyet a gyergyóújfalvi Nagy Piroskának ajánlanak fel. Nagy Piroskát nemrég agydaganattal műtötték meg, jelenleg pedig Brassóban kezelik. A kezelések költségei egyelőre nem ismertek, a segítség azonban jól jön, ebben szeretne közreműködni az Inter, ehhez kéri a nézők hozzájárulását is.

Hozzá kell tenni, hogy akkor még a temesváriak gárdáját erősítette a román válogatott egyik alapembere, a rutinos Matei Florin is, aki az őszi találkozón sokat tett az Informatica győzelméért. Ezúttal rá már nem számíthat a vendég csapat, azonban ennek ellenére sem lesz egyszerű az interesek dolga. A temesváriak eddig lejátszott kilenc összecsapásukból csupán hármat veszítettek el, döntetlent pedig egyszer játszottak, az így begyűjtött 16 pontjukkal a bajnoki tabella negyedik helyén állnak.

Rangos bírók fújnak szombaton

Ugyancsak 16 pontos a tabellán ötödik Luceafărul Buzău is, amely szombaton 18 órakor látogat a szárhegyi sportcsarnokba. Az őszi, idegenben játszott odavágón az interesek egy ideig tudták tartani a lépést ellenfelükkel, s 3–2-es félidő után 8–4 arányban maradtak alul a buzăuiakkal szemben. A Román Labdarúgó-szövetség nem akármilyen játékvezető-párost delegált a szombat esti összecsapásra.

Bogdan Sorescu és Gabriel Gherman a romániai teremlabdarúgás egyik legismertebb játékvezető párosa, amit az is bizonyít, hogy az évek során számos esetben Európa-bajnokságon és az UEFA Futsal Cup-ban is fontos mérkőzéseket vezethettek, tehát valószínűleg a bíráskodásra nem lehet majd panasz.

Idén először hazai pályán

A hazai pálya lendületet adhat az Inter Gyergyónak, hiszen az őszi idényben kevés lehetősége adódott saját közönsége előtt pályára lépnie, és az idén lejátszott mérkőzésekre is sorra idegenbe kellett utaznia. Ezen a hétvégén két mérkőzéssel is kárpótolja a gyergyói teremfoci-kedvelő közönséget, remélhetően látványos meccsekkel tud majd szolgálni.

Az interes legénység ebben a bajnoki idényben egyébként nem mutat túl jó formát, amiben közrejátszik a bajnokság új lebonyolítási rendszere is. Az eddig megszokott turnérendszer helyett ugyanis szinte minden hétvégén rendeznek egy fordulót, ami okoz némi fennakadást ifj. Nagy Zsolt tanítványainak. Az eddig lejátszott mérkőzések során még nem sikerült két teljesen azonos kerettel kiállni, minden találkozón voltak fontos hiányzók. Talán ennek is tudható be, hogy a tabella alján tanyáznak a gyergyóiak. A hétvégi találkozók során ez a probléma nem áll fenn, így minden bizonnyal sikerül jó mérkőzéseket játszani Szárhegyen.

Ezen a hétvégén pihen a Csíkszeredai Imperial Wet, ugyanis a 12. forduló meccsét korábban lejátszotta.

Teremlabdarúgás, 10. forduló, mérkőzések:
Gyergyószentmiklósi Inter GyergyóTemesvári Informatica II. péntek, 18.30, szárhegyi sportcsarnok

Teremlabdarúgás, 12. forduló:
Csíkszeredai Imperial WetBrassói Blue Angel 100
Futsal Ceahlăul Piatra NeamțTemesvári Informatica II. szombat, 16 óra
Inter GyergyóLuceafărul Buzău szombat, 18 óra
Bukovina VîcovBrassói Colțea vasárnap, 13.30
Segesvári Pro-TineretFortius Buzău vasárnap, 18 óra.