Bővült a gyergyóiak éremgyűjteménye

Gergely Imre 2017. március 03., 11:46

Jó és nagyon jó – így értékeli Jánosi Béla, a Gyergyószentmikósi ISK vezetője a sífutók ifjúsági bajnokságának első két napján elért eredményeket. A gyergyóiak három aranyat, két ezüstöt, egy bronzot és több dobogóhoz közeli helyezést értek el.

„Tíz éve, vagy még régebben láttunk olyan kiélezett versenyt, amilyent az ifjúsági 2-es korosztályú fiúk produkáltak, egy méteren belül hárman értek célba” – számolt be Jánosi Béla. A szerdán megrendezett 1500 méteres sprintversenyben végül Fórika Szabolcs győzött, Vakaria Áron lett az ezüstérmes, miután az utolsó métereken szenzációsan hajráztak, és mindketten megelőzték az addig vezető Valentin Dîrțu-t.

A Predeálon zajló versenyen a sífutó lányoknál az ifjúsági 1-es korosztályban Darvas Zsanett nyert, míg az ifi 2-eseknél Kémenes Anna második lett. Utóbbi csütörtökön már legyőzhetetlen volt, az 5 kilométeres szabad stílusú távon diadalmaskodott, és Darvas Zsanett is ismét bajnok lett a nagyobb korosztályban. Az ifi 2-es fiúknál Fórika Szabolcs bronzérmet szerzett.

A Gyergyói ISK sportolói közül közel került a dobogóhoz még Balázs Izabella, Fórika Erika, és Bernád Andrea is. A bajnokság szombaton a duatlon próbával folytatódik (a klasszikus stílust a szabadstílus váltja egy versenyszámon belül). Vasárnap a csapatverseny következik.