Cornel Lungu lemondott, új elnöke van a Maros KK-nak

Horváth Bálint Ottó 2017. március 02., 15:37

Rendkívüli ülést hívott össze a Maros KK alapító tagjaiból álló tanács. A gyűlésen Cornel Lungu benyújtotta lemondását az elnöki tisztségből, amelyet a vezetőtanács el is fogadott. Ugyanakkor egy új elnöknek szavaztak bizalmat, Kibédi Zoltán személyében.

Fotó: Boda L. Gergely

A marosvásárhelyi csapat volt elnöke a továbbiakban alelnökként tevékenykedik, mely tisztséget eddig Béres Lóránt látta le, de szintén lemondott. Lungu több mint négy és fél évig töltötte be az elnöki tisztséget. Béres sem hagyja el a klubot, kinevezték a Maros KK igazgatói tanácsának elnökévé, és sportmenedzseri feladatokkal is megbízták. A következő időszakban, nagyon rövid idő alatt megtörténik az elnöki tisztség átadása-átvétele, ezután pedig ismét összeül a klub ügyvezető tanácsa.

„Reméljük, hogy ez a lépés jó jel lesz a csapatunk számára, amely az elmúlt időszakban súlyos anyagi gondokkal küzdött, de ennek ellenére ismét Román Kupa döntőt játszott” – közölte honlapján a klub.

Kezdődik a középszakasz

A SCM U Craiovát fogadja a Marosvásárhelyi Maros KK a hétvégén kezdődő férfi kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszában az alsóház 1. fordulójában. A ligeti Sportcsarnokban szombaton 19.30 órától kezdődő összecsapás előtt a Maros KK a hetedik (első az alsóházban) helyet foglalja el, és nagy esélyes bejutni a rájátszásba, míg Craiova a tizedik, utolsó a ranglistán.

A Maros KK vezetőedzője, Szászgáspár Barnabás szerint egyáltalán nem lesz könnyű dolguk az alsóházban (amelynek végén az első két helyezett még bejut a rájátszásba), hiszen mindhárom riválisuk (Craiován kívül a Bukaresti Dinamo és a Galaci Phoenix) erősítéseket hajtott végre keretében, és közülük éppen hétvégi ellenfelüket tartja a legerősebbnek. Az alsóház másik találkozóján a Bukaresti Dinamo hazai pályán a Galaci Phoenixszel mérkőzik (hétfő, 18.00).

A felsőházban Nagyszebeni CSU–Temesvári KK (péntek 18.00), Nagyváradi VSK–Kolozsvári U-BT (péntek 20.00) és BCM U Pitești–Bukaresti Steaua (szombat 20.00) mérkőzéseket rendeznek.  

A Marosvásárhelyi Maros KK programja a középszakasz alsóházában:
március 4.: Maros KK–SCM U Craiova
március 12.: Galaci Phoenix–Maros KK
március 18.: Maros KK–Bukaresti Dinamo
március 25.: SCM U Craiova–Maros KK
március 31.: Maros KK–Galaci Phoenix
április 5.: Bukaresti Dinamo–Maros KK.

Az alsóház ranglistája:
1. Maros KK 26 pont
2. Dinamo 23
3. Galac 23
4. Craiova 22.
Az első két helyezett bejut a play-offba.