Küzdelmes véghajrában szereztek pontot Bukarestben

Zátyi Tibor 2017. március 01., 18:55

Egymás után második döntetlenjét érte el a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Bölények Ligájában, szerdán délután az utolsó percekben egyenlítve szerzett egy pontot a Bukaresti CSM vendégeként.

Gólvágója nélkül utazott el a fővárosba az SZKC, Andrei Mihalcea könyöksérülés miatt kihagyta a találkozót. Rosszul kezdtek az udvarhelyiek, hiszen Komogorov révén csupán a hetedik percben szerezték meg első góljukat. A hazai kapuban Ionuț Iancu több lövést is hárított, kivédte Markez hetesét is, így a CSM hamar komoly előnyre tett szert (13. perc: 7–3).

A vendégek nem tudtak újítani, a védelem sem zárt a legjobban, így a 17. percben, 10–6-os állásnál időt kért Caba. Kapaszkodni kezdett a KC, Szász és Tálas több hetest is kiharcolt, így a 23. percben már csak egy volt a különbség (12–11). Érkezett is a hazai időkérés, és a CSM az első játékrészben nyolc gólig jutó Guillaume Saurina, valamint a kapuban tovább brillírozó Iancu vezetésével a szünetig háromra növelte előnyét (18–15).

Térfélcsere után sem találta jó formáját a vendégegyüttes, Jokanovics hiába váltotta Da Rosát a kapuban, támadásban és védekezésben is jöttek a hibák, a 37. percben már öttel vezetett a CSM (23–18). Caba rögtön időt kért, de így sem sikerült háromnál közelebb zárkózni, a fővárosi csapat magabiztosan tartotta előnyét (45. perc: 26–22). Ezután gödörbe került a házigazda, Jokanovics is elkapta a fonalat, a CSM az 54. percig csupán egy gólt szerzett, a KC pedig Baranau révén egyenlített (27–27).

A pályán érezhető volt a feszültség, egyik csapat sem mert kockáztatni, egymás góljaira válaszolva jutottak el az utolsó percig. Ekkor a CSM hosszasan támadt, de nem sikerült kapura dobnia. Baranau iramodott meg a labdával, de egy védő utolérte a balszélsőt, akinél belemenést fújtak a játékvezetők. Pár másodperc maradt hátra, Ojleszki védekezett jól, a CSM pedig ezúttal sem tudott kapura dobni, így döntetlennel ért véget a találkozó. A KC maradt az ötödik helyen, legközelebb jövő szombaton játszik, a HC Vaslui együttesét fogadja.

Férfi kézilabda, Bölények Ligája, 21. forduló:
Bukaresti CSM–Székelyudvarhelyi KC 29–29 (18–15),
a vendégek gólszerzői: Baranau 7, Komogorov 5, Peric 4, Markez, Onyejekwe 3–3, Kuzmanoszki, Ojleszki, Szász 2–2, Tálas 1, hétméteresek 4/4, illetve 4/3, kiállítások 6, illetve 6 perc. SZKC: Da Rosa – Baranau, Szász, Komogorov, Ghiță, Kuzmanoszki, Onyejekwe. Játszott még Jokanovics – Kukoszki, Markez, Peric, Tálas, Ojleszki.