Tóth Krisztina kitűnően szlalomozott

Székelyhon 2017. március 01., 09:38

A Bucegi-hegység Prahova-völgyi részén, az azugai Cazacu-pályán tartották meg a román ifjúsági alpesisí-bajnokság első versenyszámát, a műlesiklást.

Fotó: Kopacz Nándor

Nyílt versenyt tartottak, ugyanazon a pályán álltak rajthoz a nagy- és a kisifjúságiak (U21 és U18), így a fiatalabb versenyzők érmet nyerhettek a nagyobbak versenyén.

Csíkszeredát az ISK és a Tanulók Klubja sízői képviselték, az ISK sportolói közül Tóth Krisztina szerepelt a legjobban, az első napon egy arany- és egy ezüstérmet szerzett. Csizmás Judit edzőnő tanítványa első lett korosztályában, és harmadik a nagyok között.

Íme az első nap eredményei:
U21-es korosztály
Lányok: 1. Raluca Ciocănel (CSAM Bucegi Predeal), 2. Mara Ciobanu (Abrudbányai ISK), 3. Tóth Krisztina (Csíkszeredai ISK), ... 8. Kopacz Bea Zsuzsanna (Csíkszeredai Tanulók Klubja).
Fiúk: 1. Mihnea Olteanu (Brassói Corona), 2. George Eduard Frățilă (CS Carpați Sinaia), 3. Raul Danciu (CSAM Bucegi Predeal), ... 6. Gábor Gellért (Csíkszeredai ISK).

U18-as korosztály
Lányok: 1. Tóth Krisztina (Csíkszeredai ISK), 2. Miklós Eszter, 3. Benedek Boglárka (mindketten Gyergyószentmiklósi ISK), 4. Kopacz Bea Zsuzsanna (Csíkszeredai Tanulók Klubja).
Fiúk: 1. Mihnea Olteanu (Brassói Corona), 2. Raul Danciu (CSAM Bucegi Predeal), 3. Laurențiu Marcel (Brassói Corona), ... 5. Gábor Gellért (Csíkszeredai ISK).