Síversenyeken remekeltek a gyergyóiak

Gergely Imre 2017. február 28., 15:42

Nyolc éremmel tértek haza a Gyergyószentmiklósi ISK alpesi sízői az ifjúsági és felnőtt országos bajnokságról. Az Azugán megrendezett viadal egyedüli szépséghibája, hogy arany nem került a kollekcióba, de így is szépen csillog a gyűjtemény.

A február 23-27. között megrendezett versenyen a Gyergyószentmiklósi ISK lesikló szakosztályának sportolói két ezüstöt és hat bronzot nyertek. Az első versenyszám az óriás műlesiklás volt, ami a gyergyóiaknak nem erősségük, hiszen a környékbeli pályák, ahol a versenyekre készülnek, rövidebbek. Így is sikerült bronzérmet szerezni Lőrincz Réka révén.

Az EKE versenyén síztek
Kolozs megyében, Kisbányán zajlott a hétvégén az Erdélyi Kárpát-Egyesület hagyományos alpesi sí versenye. Idén ez már a 13. ilyen rendezvény volt. Az Erdély minden táját képviselő 137 fős gyermek mezőnyben a Gyergyói Sportegylet sízői is jelen voltak, Zöld Imre oktató vezetésével. A verseny technikai hátterét és a pályakitűzést is a gyergyóiak biztosították. A gyergyóiak eredményei: 2010-2009-ben születettek: 1. Moldovan Bianca, illetve 3. Csergő Péter Hunor. 2008-2007: 1. Romfeld Bence. 2006-2005: 3. Orbán Amanda, illetve 1. Szabó Milán, 2. Nády Schöndorfer Szabolcs. 2004-2003: 1. Hompoth Andrea.

A műlesiklást a helyiek (Prahova völgyiek és Brassóiak) számára ismerős, hazai pályán rendezték, ami nyilván nekik volt előnyös, de így is sikerült érmeket szerezni. Az ifjúsági 2-es korosztályban Miklós Eszter 2., Benedek Boglárka 3. lett. A szuper kombináció versenyszámban (egy óriás műlesiklás és egy műlesiklás összesítése) újabb két gyergyói érem született. Lőrincz Réka és Zöld Róbert egyaránt 3. helyezést szereztek. Alpesi összetettben Miklós Eszter újabb ezüstöt nyert, és időeredménye az ifjúsági 1-esek korosztályában is dobogót, harmadik helyet ért. Emellett Lőrincz Réka óriásműlesiklásban a felnőtt mezőnyben is harmadik lett.

Balázs Lehel edző megkeresésünkre elmondta, nagyon is elégedettek az érmek számával, nem is számítottak ennyire. Kis szerencsével akár fényesebbek is lehettek volna – tette hozzá.

Az érmek számának növelése és akár fényesebbek gyűjtése ezekben a napokban folytatódhat, most rendezik a kisebbek, azaz a kadet és gyermek korosztály bajnokságát, ahol a gyergyóiak ismét komoly esélyekkel indulnak.