Megszakadt a Mureşul rossz sorozata

Horváth Bálint Ottó 2017. február 27., 13:00

Fölényesen nyert a sereghajtó Kisjenői Crișul ellen a Marosvásárhelyi Mureşul a másodosztályú női kézilabda-bajnokság 17. fordulójában, ezzel megszakította négy mérkőzés óta tartó vereségi sorozatát.

Fotó: Boda L. Gergely

A vasárnap délutáni találkozón nagy fölényben játszottak Georgeta Bucin tanítványai, és végül nagyarányú győzelmet szereztek. Gyenge kezdés után az első félidőben elhúzott ellenfelétől, de még akadozott a Mureşul játéka, így szünetig csak háromgólos előnyre tett szert. Fordulás után viszont pontosabbak voltak támadásban a vásárhelyiek, akik fokozatosan növelték a különbséget, és a második játékrészben huszonkétszer találtak be.

A mérkőzés végén Georgeta Bucin, a Mureşul edzője elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről. Elmondása szerint a játékosok határozottak voltak, odatették magukat, ez pedig meglátszott az eredményjelzőn. Bucin megjegyezte, bár még mindig vannak hibák támadásban, de az előző, resicabányai vesztes meccshez képest sokkal figyelmesebbek voltak a ziccereknél.

Győzelmével a marosvásárhelyi csapat 24 pontnál tart, és megőrizte negyedik helyét a ranglistán, hátránya változatlanul hat pont az előtte álló, egy meccsel többet játszó Resicabányai CSU-hoz viszonyítva, amely ebben a fordulóban kikapott a Nagybányai Extremtől. Következő mérkőzésén a Mureşul a Dacia Mioveni otthonában játszik, ahol újabb három ponttal tovább csökkentheti lemaradását.

Női kézilabda A osztály, B csoport, 17. forduló, ligeti Sportcsarnok, 200 néző:
Marosvásárhelyi Mureşul–Kisjenői Crișul 36–26 (14–11)
A Mureşul kerete, gólszerzők: Petruneac, Grosu – Oliveira 8, Moloci 7, Serediuc 5, Stângu 4, Rad 3, Manole 3, Farcaș 2, Bunete 2, Zsigmond 1, Șuta 1, Bab.

További eredmények a 17. fordulóból (vasárnap):
Temesvári CSU–Dacia Mioveni 31–26 (19–14),
Nagybányai Extrem–Resicabányai CSU 33–31 (14–13),
Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC–Brassói Național 30–31 (17–18),
Nagybányai Minaur–Nagyváradi CSU 41–25 (20–13),
A CSM Slatina szabadnapos volt.