Călărași csapatát fogadja az SZKC

Zátyi Tibor 2017. február 23., 15:54

A tavaszi idény egyik meglepetéscsapatát, a Dunărea Călărași-t fogadja szombaton a Székelyudvarhelyi KC, a mérkőzést 12 órától rendezik a városi sportcsarnokban.

Fotó: Barabás Ákos

 

A férfi kézilabda Bölények Ligája 20. fordulójában újabb kemény ütközet vár Vlad Caba edző legénységére. „Nincsenek sérültjeink, így a teljes keret együtt tudott készülni a mérkőzésre. A fiúk már túlléptek a Potaissa elleni meccsen (botrányos mérkőzésen 29–28-as vereség Tordán – szerk. megj.), előre nézünk. Az alapszakaszból hátramaradt még hét mérkőzés, számításaink szerint ezekből ötöt-hatot meg kell nyernünk ahhoz, hogy a 2–4. helyek egyikén végezzünk” – nyilatkozta az SZKC edzője.

Caba szerint az egyik legnehezebb hazai találkozó vár tanítványaira. „A bajnokság első felében nem kavart nagy port a călărași-i együttes, azonban Adrian Petrea érkezésével mintha teljesen újraindult volna a Dunărea. Van potenciál a csapatban, ezt mutatja a Suceava és a Konstanca elleni sikerük is. Mi ennek tudatában készülünk, nagyon figyelmesen és pontosan kell játszanunk, a legkisebb kilengést sem engedhetjük meg magunknak. Határozottak vagyunk, mivel még van esélyünk megszerezni a második helyet, de egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk” – tette hozzá.

A Dunărea Călărași-hoz a télen érkezett Resicabányáról Adrian Petrea, irányításával Suceaván 26–25-re nyertek, majd hazai pályán a bajnokság egyik meglepetését okozva, szinte végig vezetve 25–24-re legyőzték Konstancát. Jelenleg a 8., egyben utolsó rájátszást érő helyen állnak, egy ponttal előzik meg a szétesés küszöbén lévő Bukaresti Steauát.

Az ősszel rendezett călărași-i mérkőzés kimenetele csak az utolsó percekben dőlt el, a Dunărea nagyon megnehezítette a KC dolgát, a vendégek Da Rosa kapus nagyszerű teljesítményének is köszönhetően nyertek 25–24-re.

A szombati mérkőzésen a fővárosi Bogdan Stark–Romeo Ștefan játékvezetői páros fújja a sípot, a tervek szerint élőben közvetíti a Dolce Sport 2 és a Digi Sport 2 tévétársaság.

Az SZKC felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a bajnoki összecsapásra szóló jegyeket elővételben a városi sportcsarnok jegypénztárában lehet beszerezni pénteken 16 és 19 óra között. Szombaton a kassza másfél órával a kezdő sípszó előtt nyit. A Székely Medvék 10.45-kor találkoznak a Sziget Bisztróban.

Férfi kézilabda, Bölények Ligája, 20. forduló:
Bukaresti CSM–Tordai Potaissa (péntek, 16.15, Digi Sport 3, Dolce Sport 2),
Temesvári Poli–Szatmárnémeti VSK (szombat, 11, TVR 2),
Székelyudvarhelyi KC–Dunărea Călărași (szombat, 12, Digi Sport 2, Dolce Sport 2),
CSU Suceava–Bukaresti Dinamo (szombat, 18),
Fogarasi VSK–Bukaresti Steaua (szombat, 18),
Konstancai Dél-Dobrudzsa KC–HC Vaslui (vasárnap, 16, TVR1);
a CSM Focșani szabadnapos.