Kiütötték az udvarhelyi kézilabdás fogát Tordán

Zátyi Tibor 2017. február 22., 12:57

Rangadót rendeztek az ifjúsági 1-es kézilabda-bajnokság F csoportjának 10. fordulójában, vasárnap délben az éllovas Tordai Potaissa a második helyezett Székelyudvarhelyi ISK-KC csapatát fogadta.

Akárcsak a felnőtteknél, a korosztályos bajnokságokban is rendre parázs meccseket játszik egymással a két együttes. Mint ismeretes, múlt szerdán a felnőtt bajnokságban az SZKC úgy szenvedett egygólos vereséget Tordán, hogy az udvarhelyi klub számlálása szerint a játékvezetők 19 alkalommal „tévedtek” a házigazda Potaissa javára (az SZKC vezetősége panaszt is emelt emiatt).

Az udvarhelyi kézilabdaklub honlapján megjelent hír szerint a kicsik meccsén sem voltak pártatlanok a játékvezetők (a nagybányai Alin Gherman és Adrian Moldovan), ítéleteikkel többször is a házigazda Potaissának kedveztek, engedték a durva játékot. Ez nem maradt nyom nélkül, hiszen az első félidőben egy kemény könyökös következtében az udvarhelyi Alexandru Botaș került a padlóra, egy fogát is elveszítette (a vétkes kézilabdázót még két perccel sem büntették).

Az esetről készített videofelvétel felkerült a Facebookra, cikkünk írásakor már több mint háromezren látták.

A csata végül 28–28-as döntetlennel zárult, ez pedig a Potaissának kedvez, hiszen így megtartotta az első helyét, az ISK-KC két ponttal lemaradva a második.