Húsz játékvezetői hibát számolt az SZKC

Zátyi Tibor 2017. február 20., 14:38

Hivatalosan is panaszt tett a Székelyudvarhelyi KC vezetősége a múlt szerdán Tordán rendezett kézilabda-mérkőzés játékvezetői ellen. A férfi kézilabda Bölények Ligájában a házigazda Potaissa az utolsó percben szerzett góllal nyert az SZKC ellen.

Fotó: Mihály Csaba

 

A klub hivatalos oldalán hétfőn délben megjelent információk szerint a csapatnál kielemezték a találkozót, és bebizonyosodott, hogy a fővárosi Andrei Vasilescu–Theodor Șerbu játékvezetői páros több alkalommal is téves ítéletet hozott.

„A tévéfelvételek alapján elkészített jelentésünkben a mérkőzés húsz játékfázisát emeltük ki. Szinte elképesztő, a sípmesterek tizenkilencszer hoztak olyan ítéletet, mellyel a Potaissát segítették. Ezeknek nagy többségét az első félidőben hozták meg, ezzel is megakadályozva csapatunkat, hogy közelebb kerülhessünk az ellenfélhez. A második félidő második felében találtuk az egyetlen olyan döntést, amivel »segítették« az SZKC-t. Nem kell ahhoz nagy matematikusnak lennünk, hogy kiszámoljuk, az egygólos vereség milyen könnyen lehetett volna győzelem – akár nagyarányú –, amennyiben a játékvezetői döntések nem egyirányúak, a tordaiakat segítik” – írják, megjegyezve, hogy a legtöbb hibát Andrei Vasilescu követte el.

Nem újdonság, hogy a Tordai Potaissa elleni mérkőzések nem érnek véget a lefújással. Az előző szezonban az SZKC két alkalommal is panaszt emelt a Kolozs megyei párharcokat követően: az alapszakaszbeli összecsapás után a konstancai Georgescu–Moldoveanu duó, majd a rájátszásban a bukaresti Manea–Iliescu páros tevékenysége miatt. A jelentések alapján előbbieket négy fordulóra eltiltották, míg utóbbiakat figyelmeztetésben részesítette a kézilabda-szövetség versenybizottsága. 

„Azt tudjuk, hogy az eredményen már nem változtathatunk, viszont nem mehetünk el egy ilyen alattomos, a sportszerűségnek merőben ellentmondó magatartás mellett. Nem kívánunk álláspontot megfogalmazni, mindenki megteheti az információk tudatában. Viszont annyit hozzáteszünk, hogy az erdélyi kézilabda-rangadónak beharangozott összecsapások nem a pályán dőlnek el. Az eredményt mesterségesen generálják. Ezzel pedig egy csapat egész éves munkáját söpörhetik a szőnyeg alá” – jelent meg a klub hivatalos honlapján.