Gyergyói győzelmek a saját rendezésű síversenyen

Gergely Imre 2017. február 17., 11:28

Borszéken rendezték meg kedden és szerdán a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub hagyományos alpesi sí versenyét, a Gyergyói ISK Kupát.

Mindkét napon műlesiklásban szerveztek versenyt, első nap a gyerekek és kadettek, második nap az ifjúságiak versenyeztek. A Gyergyói síbírók és a Borszéki Síegylet, illetve Borszék önkormányzata, valamint a Mark House közreműködésével megszervezett viadalon az ország 14 klubja képviseltette magát, így a gyergyóiak mellett Csíkszereda, Maroshévíz, Székelyudvarhely, Brassó, Sinaia, Predeal, Campeni, Baia Sprie, Piatra-Neamt, Vatra-Dornei sízői is rajthoz álltak. A Gyergyói ISK versenyzői számos dobogós helyezést szereztek, emellett még egy gyergyószéki érem született, az Maroshévízre került.

Alpesi sí, Gyergyói ISK Kupa, Borszék, műlesiklás:
2005-ben született fiúk: 1. András Tibor.
2003–2004: 1. Szász Lehel, illetve 2. Walter Rebeka (Maroshévíz).
2001–2002: 2. Lőrincz Eszter.
1999–2000: 1. Lőrincz Réka, illetve 2. Zöld Róbert.
Lőrincz Réka eredménye az idősebb ifjúsági korosztály (az 1996–1998-asok) mezőnyében is első helyet ért, míg Zöld Róbert ugyancsak ebben a korosztályban a 3. helyet szerezte meg.

Érmek Brassó-Pojánáról is

A borszéki versenyt megelőzően Brassó-Pojánán versenyeztek a Gyergyói ISK sízői, az ott megrendezett Román Kupán. Óriás műlesiklásban Lőrincz Réka egy ezüst és egy bronzérmet, Lőrincz Eszter egy harmadik helyet, míg Bencze Márton a kadett korosztályban ezüstöt nyert.