Átvették a villanyóra-szerelés próbamunkáit

Székelyhon 2017. február 16., 19:59

Átvették az Eda Elekes Kft. által befejezett villanyóra-szerelési munkálatokat szerdán Székelyudvarhelyen – derült ki a városháza csütörtöki közleményéből.

Fotó: Pál Árpád

A Függetlenség sugárút 66. szám, a Virágok sétánya 12. szám, valamint a Tavasz sétány 2., illetve 6. szám alatt található lépcsőházakban jobb minőségűre cserélték a kábelcsatornák egy részét, emellett eltávolították a kötegelőket, és a kábelek vezetéséhez szükséges törések nyomait is eltüntették. A kábelcsatornákat a meglévő vezetékek és csövek alá helyezték, és helyrehozták a sarkokon nem megfelelően kialakított görbületeket is, így esztétikai szempontból is szebb lett az eredmény – fogalmaznak a hivatali közleményben. Az érintett lépcsőházakban új, okos villanyórákat szereltek azokra a helyekre, ahova a lakók kérték.

Azt ígérik, ezentúl fokozottan figyelnek arra, hogy kellőképpen tájékoztassák az embereket a közös lakófelületeken történő munkálatokról, mindenben kikérik a lakástulajdonosok véleményét. Ugyanakkor kérik a lakókat, segítsenek abban, hogy minél operatívabban rácsatolhassák a villanyórákat a fővezetékre – mondta el a hivatal képviselőinek az Eda Elekes Kft. képviselője. Gálfi Árpád polgármester a helyszínen most minőségibb munkát és eredményt tapasztalt, de még mindig talált javítható műszaki megoldásokat. Az átvételt követően beleegyezett a munkálatok folytatásába.

A hivatal arra kéri a lakókat, ha további rendellenességeket észlelnek az új villanyórák szerelésekor, jelezzék a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályán.