Darvas Zsanett érte el a legjobb eredményt csütörtökön

2017. február 16., 20:33

Továbbra is a csíkszeredai Iszlay Mátyás hódeszkás 6. helye számít a romániai küldöttség egyik legjobb eredményének az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Csütörtökön a székelyföldi sportolók közül a gyergyói Darvas Zsanett érte el a legjobb eredményt.

Szép teljesítményt nyújtott a Gyergyószentmiklósi ISK sífutója, a sprintversenyben a 11. helyen ért célba. Nem állt messze az élmezőnytől Kémenes Anna sem, aki a 16. lett. A fiúknál Vakaria Áron nem jutott túl a selejtezőn, ő az 55. lett. Szintén kiesett Valentin Lunic Dirtu is, így a romániai fiúk közül csak Ababei Iulian indulhatott a döntőben, ahol a 18. lett. 

Jánosi István, a Gyergyószentmiklósi ISK edzője megkeresésünkre elmondta, nem volt könnyű a verseny, mínusz 26 Celsius-fokos hidegben síztek a fiatalok. Hozzátette, elégedett a lányok szereplésével. Pénteken a vegyesváltók versenye zajlik, és azzal zárul is a sífutók számára a fesztivál.

Egyébként csütörtökön egy újabb 6. helyezést ért el a romániai küldöttség, a brassói Cosmin Ionuț Nedelea 6. lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres próbáján. Ugyanebben a versenyszámban, 27 induló közül a csíki Szász István Attila a 14. legjobb eredményt futotta. A lányok hasonló versenytávján ugyancsak 27 sportoló állt rajthoz, Albert Júlia a 9., Gidró Antónia pedig a 23. helyen végzett.