Akinek megköszönték, hogy tárcsázta a sürgősségi hívószámot

Gergely Imre 2017. február 15., 16:29

„Ezért nem jár semmi köszönet, polgári kötelesség, természetes volt, hogy hívtuk a tűzoltókat, amikor megláttuk a füstöt” – így reagált Kolozsi Borsos Gábor, amikor a gyergyói jégkorong-közösség nevében köszönetképpen ajándékot adtak át neki.

Azt is mondhatjuk, jelentéktelen apróság egy telefonhívás, de ennek köszönhető, hogy a gyergyói jégpálya nem vált a lángok martalékává a múlt hét elején keletkezett tűzben. A Figura színház színészeként dolgozó Kolozsi Borsos Gábor nem is várt volna köszönetet, de a Progym menedzsere, Sándor Székely Ottó úgy érezte, többet köszönhet neki a jégkorong, mintsem, hogy egyszerűen el lehetne ezt felejteni.

A szomszéd utcában lakó Kolozsi Borsos Gábor elmondta, igazából az udvaron nagyon furcsán ugató házőrző hívta fel a figyelmet, hogy valami történik, de mindjárt lehetett hallani a pattogást is – valószínűleg a pálya tetejét borító hullámpala ropoghatott. Aztán a füstöt is meglátták, és hívták is a 112-es sürgősségi hívószámot. Éppen időben. A tűzoltók szerint fél órával később már hiába telefonálhatott volna bárki, a pálya menthetetlenül leégett volna. Sándor Székely Ottó szavai szerint a „puskagolyó szállt el a fülünk mellett”, ha leégett volna a pálya, a Gyergyói-medence települései összefogva sem tudták volna újjáépíteni önerőből.

Kolozsi Borsos Gábor nem egy rendszeres hokimeccsre járó, már amiatt is, hogy a színházi előadások, próbák gyakran egybeesnek a mérkőzések időpontjaival. Ezután, ha teheti, gyakrabban fog járni, mert a Progym meccseire meghívót is kapott. Most már egy kicsit valóban magáénak érezheti a jégpályát.