Műtét költségeinek fedezéséhez kérnek segítséget

Iszlai Katalin 2017. február 14., 12:43

Sürgős segítségre van szüksége egy csomortáni fiatal anyukának, akinek hétfőn műtötték meg a jobb szemét retinaleválás miatt a marosvásárhelyi szemészeti klinikán, emellett pedig újabb beavatkozásra van szüksége.

Fotó: Veres Nándor

Sebestyén Noémi elmondása szerint körülbelül egy hete érzékelte, hogy valami probléma van a látásával, ezért orvoshoz fordultak, a diagnózis szerint pedig azonnali beavatkozásra volt szükség: mindkét szemén a retinaleválás elnevezésű szembetegséget állapították meg.

Szerkesztőségünket Gergely Csilla, Noémi édesanyja kereste fel: elmondása szerint a műtét 20 ezer lejbe kerül, s bár ők minden követ megmozgatva megpróbálták az összeget előteremteni, csak a felét sikerült, így még pénzre lenne szükségük. A 20 éves lány egy 1 éves és 4 hónapos kisfiú édesanyja, így jelenleg gyereknevelési szabadságon van.

Mivel a műtéteket Csíkszeredában nem tudták elvégezni, Noémit a marosvásárhelyi szemészeti klinikára utalták be, ahol hétfőn az egyik szemét már megműtötték, a másik esetében azonban újabb beavatkozásra lesz szükség. Aki hozzá tudna járulni a nő kezelésének anyagi költségeihez, megteheti a Transilvania Bankban Gergely Csilla névre nyitott folyószámlára utalva pénzt. A számlaszám: RO83BTRLRONCRT0146706201

A betegségről
A retinaleválás egy szembetegség, amelynek következtében a retina szövete elválik az alatta elhelyezkedő és egyben azt tápláló szövetrészektől. A kezdetleges leválások még lokalizálhatók, de gyors orvosi beavatkozás nélkül az egész retina leválhat, amely látásvesztéshez, illetve teljes vaksághoz vezethet. A retinaleválás egy egészségügyi vészhelyzet. (Wikipédia)