Szerdára már jég lehet a csíkszeredai mobil korcsolyapályán

Barabás Hajnal 2017. február 13., 22:15

Belső munkálatok zajlanak a csíkszeredai összeszerelhető jégpályán, többek között a fagyasztórendszert tesztelték, nemsokára kész lesz a jég.

Nagy Attilától, a pályát építő, a Székelyföld Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány vezetőjétől tudjuk, hogy elkezdték a jeget fagyasztani a Szív utcába felállított sátortetős jégpályán. A konténereket beszerelték már, nemsokára pedig hozzáfognak a palánk beépítéséhez.

Hétfőn a fagyasztórendszer összeszerelésén és tesztelésén dolgoztak a kivitelező munkatársai, úgy vélték, legkésőbb szerdára már lehet jég a pályán. A létesítmény felépítéséhez novemberben fogtak hozzá, azonban az időjárási viszonyok miatt csak két hónappal később, február elején tudták a sátortetőt felhúzni. Az elmúlt napokban belső munkákat végeztek, jövő héttől pedig akár már el is kezdődhetnek a sporttevékenységek.

Arra a kérdésünkre, hogy mi lesz nyáron a létesítménnyel, Nagy Attila azt válaszolta, hogy a sátortetőt nem húzzák le, és olyan nyári sporttevékenységeknek adnának helyet, amelyek a pálya létrehozásának célját szolgálják: az utánpótlás-nevelést. Hozzátette a nyári időszakra akár görhoki (a jégkorong görkorcsolyás megfelelője) vagy görkorcsolyapályát alakítanának ki benne. Évente 11 hónapot működne, 7-8 hónapig jégpályaként, 2-3 hónapig nyári sporttevékenységeknek adna helyet, és egy hónapot tartana a karbantartása.