Vidámabb környezetben gyógyulnak

Pethő Melánia 2017. február 13., 13:11

Újabb rajzfilmfigurák kerültek a gyergyószentmiklósi kórház gyermekosztályának falaira szombaton az Ifitéka és a Vöröskereszt helyi szervezete jóvoltából.

Az ifitékások immár hat éve térnek vissza rendszeresen a betegek világnapján, hogy színesebbé varázsolják a folyosó és a kórtermek falait. A kezdeményezéshez csatlakozott a gyergyószentmiklósi Vöröskereszt is, ami már azért is kézenfekvő, mert számos aktív fiatal mindkét szervezetben tevékenyen szerepet vállal – mondta el Málnási Andrea. Az Ifitéka vezetőjétől megtudtuk, egy-egy ilyen alkalommal két-három mesehős megfestésére van lehetőség, ezért a hat éve elkezdett munka még biztosan folytatódni fog, hiszen bőven van még szabad felület a gyermekosztály falain.

Időtálló alkotásokat hagynak maguk után, hiszen a legelső, hat éve készült képek is kiváló állapotban vannak, olyanok, mintha a napokban festették volna. Az együttműködéshez nagyon pozitívan viszonyulnak a kórház és a gyermekosztály illetékesei is, ennek is köszönhető, hogy évről évre színesebb, a körülményekhez képest vidámabb környezetben gyógyulhatnak a kis betegek.

Ferenczi Lilla, az alkotásban részt vevő fiatal önkéntesek egyike – Garfield macska megfestése közben – saját tapasztalat alapján mondta el, tudja, mennyire hasznos munkát végeznek. Ő maga is többször feküdt a gyermekosztályon, és emlékszik, számára is jó, megnyugtató érzés volt az ismerős rajzfilmhősökkel találkozni. Hozzátette, ezért is öröm, hogy mosolyt csalhatnak a gyermekek arcára. Az önkéntesek a festés mellett ajándékokat is átadtak a kórházban fekvő kicsiknek.