Jó lenne egy terelőút a remetei hulladéktárolóhoz

Székelyhon 2017. február 12., 11:30

Terelőutat építene Gyergyóremete község önkormányzata, megkönnyítve a szemétszállítást a regionális hulladéktárolóhoz.

Korábban a témában a 153D jelzésű megyei út felújításáról volt szó, a terelőút lenne a másik lehetőség. Erről egyeztetett Remetén pénteken Borboly Csaba megyei önkormányzati elnök, Barti Tihamér alelnök, illetve Laczkó-Albert Elemér polgármester és Szabó Csaba alpolgármester. Mint elhangzott, a terelőút ditrói és remetei szakaszát uniós forrásból valósítanák meg, de ha nem nyernek rá pályázatot, a helyi önkormányzatok és a megyei tanács összefogásával építenék meg.

Ehhez tisztázni kell mindkét községben az illető szakaszokat, valamint a Maros-folyón hidat létesítenének, és egy vasúti átjáró is épülne. Mindennek a kivitelezése, tervezéssel együtt kettőtől négy évig tartana – tájékoztat közleményben a megyei önkormányzat sajtószolgálata.

A terelőút megépítésének terve ugyanakkor nem jelenti azt, hogy lemondtak volna a 153D jelzésű, Remetét Várheggyel összekötő megyei út felújításáról. Laczkó-Albert Elemér polgármester a tejporgyárig hátralévő egy kilométeres szakasz leaszfaltozását kérte, a megyei tanács pedig a hulladéktárolóig tartó további 2,2 kilométeren kövezett utat készítene.