Ők terjesztették elő a legtöbb határozatot a megyei önkormányzatnál

Fülöp-Székely Botond 2017. február 12., 11:06

2015-ös teljesítményéhez képest valamivel több határozattervezetet fogadott el tavaly Hargita Megye Tanácsa. Az előterjesztések többségét az intézmény elnöke tette, őt a volt udvarhelyszéki alelnök követi.

Összesen 358 határozattervezetet fogadott el 2016-ban a Hargita megyei önkormányzati képviselő-testület, ami nyolccal több, mint tavalyelőtt – derült ki az intézmény sajtószolgálata által rendelkezésünkre bocsátott adatokból. Ezek többségét (269) Borboly Csaba, a tanács elnöke terjesztette elő, aki jórészt az alintézményeikkel kapcsolatban, illetve gazdasági téren készített elő napirendeket. Utána 39 határozattervezettel az udvarhelyszéki Incze Csongor korábbi alelnök következik, aki a tavalyi választásokig töltötte be tisztségét. Ő az eltelt félévben főleg az örökségvédelmi, vagyongazdálkodási kérdésekben állított össze dokumentumokat.

A jelenlegi udvarhelyszéki alelnöknek, Bíró Barna Botondnak 16, többségében gazdaságot érintő előterjesztése volt a tavalyi év végéig. A székelykeresztúri térséget képviselő Kolumbán Dávid Brezovszky György és Dajka Tünde tanácsos kollégáival négy napirendet állított össze.

A megyei tanács elnökén kívül összesen hét képviselő dolgozott a határozattervezeteken, az említettek mellett Barti Tihamér (29) és Szentes Antal (1) nevéhez is kötődnek előterjesztések.
2016-ban a legtöbb határozat gazdasági jellegű volt.