Újabb határozatokkal készítik elő a fűtésszolgáltatás visszavételét

Gergely Imre 2017. február 07., 22:27

Három határozattervezetet is elfogadott kedden a gyergyószentmiklósi képviselő-testület, amelyekkel a fűtésszolgáltatás visszavételét készítik elő. Közeledik március 8., amíg az önkormányzat átveszi a távfűtést.

Döntöttek arról, hogy kiírják a versenyvizsgát a Gyergyószentmiklósi Hőenergia Közszolgáltatás igazgatói tisztségére. E tisztséget betöltő személy fő feladata lesz az új intézmény elindítása, a szolgáltatás működtetéséhez szükséges személyzet alkalmazása, és a fűtőanyagok szállítóival a szerződések megkötése is. Emellett a szolgáltatás átvételétől számított 90 napon belül meg kell szereznie a szükséges szolgáltatási engedélyeket is az erre hivatott szakhatóságoktól.

Az önkormányzat semmilyen alkalmazást, szerződéskötést, vásárlást nem eszközölhet, ha nincs erre költségvetési fedezete. Erre időszakos költségvetést fogadott el a testület.

Ezt követően pedig úgy döntöttek, 1,7 millió lejes hitelt hagynak jóvá az új, városi tulajdonú szolgáltató számára. Ebből kell megoldani a tevékenység beindítását és folytatását mindaddig, míg a fogyasztók által befizetett szolgáltatás-ellenértékből biztosítani tudják a zavartalan működést. Az önkormányzat kitart amellett, hogy március 8-ig visszaveszi a távfűtés szolgáltatást az E-Startól.