Katalógust tervez hét testvértelepülés

Tamás Gyopár 2017. február 07., 13:55

Gyergyócsomafalva hét testvértelepülésével közösen turisztikai katalógus kiadását, valamint a helyi termékek népszerűsítését tervezi – ez fogalmazódott meg a hétvégi nemzetközi turisztikai kerekasztal-beszélgetésen.

Fotó: Balázs Katalin

Csomafalva hét testvértelepülése, a magyarországi Baktalórántháza, Dány, Erdőbénye, Heves, Ráckeve, a szlovákiai Lukanénye, illetve a szerbiai Tóthfalu képviselete tett eleget a turisztikai kerekasztal-beszélgetésre szóló meghívásnak, amely immár a második volt – tudtuk meg Márton László Szilárdtól, a házigazda település polgármesterétől. 

„Folytattuk a tavaly elkezdett beszélgetést, bemutattuk a közös katalógus tervezett szerkezetét, ugyanakkor szó esett a Magyarország Kormánya által támogatott Határtalanul program lehetőségeiről is, valamint ismertettünk több csomafalvi terméket, amelyeket helyben gyártanak” – részletezte az eseményen történteket.

A jelenlévők mindannyian vállalták, hogy a következő időszakban megvalósítják elsőként a katalógust. Erre a célra már a héten nevesíti mindegyik település azt a személyt, aki a kidolgozásában részt vesz. Február végére kell készüljön egy első kísérleti változat, így szól a megállapodás. A katalógust a tervek szerint még a nyári turistaszezon előtt eljuttatják a testvértelepülésekre. A helyi termékek népszerűsítése kapcsán szóba került az is, hogy egyes helyi termékek hogyan tudnának megjelenni a testvértelepülések üzleteiben, vagy turisták által látogatott helyeken – mondta a polgármester.

A megbeszélés csomafalvi hozadéka kapcsán így fogalmazott: „Lesz egy olyan katalógus, amelyben helyet kapnak a helyi turisztikai ajánlatok. Ez alapján számíthatunk a turistaforgalom megnövekedésére, hogy ne csak a síszezonban legyenek telt házasak a panzióink. Személy szerint számítok arra, hogy a Határtalanul program keretében is jönnek csoportok már az idén. Mindezeknek természetesen direkt haszonélvezői a vendéglátók lesznek, de a tapasztalat azt mutatja, hogy még nagyon sokan vannak az indirekt részesedők is”.