Várják a kiállítás iránt érdeklődőket

Iochom Zsolt 2017. február 04., 11:48

Az V–XII. osztályos képzőművészet szakos diákok munkáiból nyílt félév végi kiállítás csütörtökön a Nagy István Művészeti Középiskolában.

Fotó: Iochom Zsolt

Házigazdaként Imets László iskolaigazgató köszöntötte a diákok szüleit és a tárlat iránt érdeklődőket. Elmondta, ez a kiállítás az idei tanév első félévének termését mutatja fel, azokat a művészi alkotásokat, amelyeket a diákok szakmai, művészeti gyakorlatuk alatt megvalósítottak.

A kiállítást szakmai szempontból Krizbai Györgyi művészettörténet szakos tanárnő méltatta. „Az ide látogató egy új világba kerül, a szépséggel találkozik és vizuális élménnyel gazdagodik. A kiállítás az egész iskolát belakja, minden kiállító felületen válogatás alapján a legjobb munkákat tekinthetik meg” – hangsúlyozta köszöntőjében.

Az iskola aulájában helyet kaptak a festészet, a grafika és a szobrászat szakon készült XI. és XII. osztályos diákok munkái. A második emeleten az V–VIII. osztályos tanulók kiállítása, míg a harmadik emeleten a IX–X. osztályos képzőművész diákok alkotásait láthatják, továbbá az architektúra szakos munkákat. A kiállítás érdekes újdonsága, hogy a XI. osztályosok  művészettörténeti házidolgozatait is közszemlére bocsátották.

Az architektúra szakos diákok munkáiból nyílt tárlat anyagát Máthé Klára Krisztina tanárnő méltatta. „Azt tartom a legfontosabbnak, hogy a fiatalok megértsék és megérezzék azt, hogy az építészet milyen fantasztikus és komplex alkotói tevékenység és milyen hihetetlenül nagy társadalmi felelősséggel bír” – mondta méltatása végén.

A kiállításmegnyitón közreműködött Buta Ágoston XI. osztályos tanuló, aki kortárs gitárművész játékával tette hangulatosabbá az eseményt.