Teherautó döntötte be a ház oldalát

Iszlai Katalin 2016. november 23., 14:26

Jelentős kárt okozott egy lakóháznak ütköző, ásványvizet szállító teherautó szerda hajnalban Csíkbánkfalván. Kevésen múlt, hogy nem történt személyi sérülés.

Fotó: Veres Nándor

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyerges vontató 45 éves csíkpálfalvi vezetője a túlzott sebesség miatt egy kanyarvételt követően elvesztette uralmát a jármű fölött, amely először nekicsapódott egy, az út menetiránya szerinti bal oldalán lévő villanyoszlopnak, majd bedöntötte a túloldalon lévő lakóház ötvenöt centiméter vastag falát.

A balesetben személyi sérülés nem történt, sem a házban tartózkodó család, sem az autó vezetője nem sérült meg. „A közúti baleset hajnali fél öt körül történt, a munkatársaim elmondása szerint az épület nagymértékben károsodott. A gépjárművezető nem az időjárásnak és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, ugyanis köd volt, és jeges volt az út is. Miután a ház falába csapódott, a teherszállító jármű motorja még működött, de berepedt a szélvédője, és az utasfülke is megrongálódott, azonban a nagyobb kár a házban keletkezett. Az ügyet az érintettek a biztosítón keresztül fogják rendezni” – tájékoztatott Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A helyszínen megtudtuk, hogy az ütközés következtében a ház elmozdult, még a pincében is megrepedeztek a falak, és a fűtés tönkrement. A bedöntött fal mellett a baleset idején egy család három tagja aludt. Csedő Attila, a ház tulajdonosa a elmondta, hatalmas a kár, és nagy volt az ijedtség is. „A lökés következtében a szoba közepéig repültem, majd gyorsan felugrottam és visszafutottam az egyéves fiamért, utána pedig kihúztam a feleségem is. Azt mondták, hogy csütörtökön vagy hétfőn jönnek a kárfelmérők, addig semmit sem tudunk tenni, egyelőre lefóliázzuk a betört részt” – tette hozzá Csedő.

Hasonló baleset történt két éve Csíktaplocán is, akkor egy terepjáró csapódott egy háznak.