Évadnyitó biciklitúra a Nemere útján

Bencze Melinda 2016. május 20., 16:58

Az év első biciklitúráját szervezi meg a Zöld Nap Egyesület (ZNE) vasárnap 9 órától a kézdivásárhelyi Sinkovits Stadiontól indulva, a Nemere útján. Rossz idő esetén a túra elmarad.

Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke elmondta, kerékpártúrájukkal fel szeretnék hívni a figyelmet a Nemere útja természeti szépségeire, egyúttal népszerűsítve a kerékpársportot, az egészséges életvitelt, erősítve a közösségi és az egészséges életmódot is. A túrán bárki részt vehet, hiszen mindenki számára kényelmes tempóban haladnak majd, nem versenyszerűen tekernek. Az elmúlt évben több száz résztvevővel szerveztek biciklitúrákat, ezek legfiatalabb kerékpározója hat, míg a legidősebb egy hatvan éves biciklis volt – számolt be a szervezet elnöke.

A túra alkalmával kulturális és természeti látványosságokat is megtekintenek. Szükséges felszerelésként szerepel az időjárásnak megfelelő öltözet, élelem és jó állapotban lévő kerékpár. Az útvonal alapján a következő településeket érintik: Kézdivásárhely – Kézdiszentlélek – Kiskászon – Kézdikővár – Torja – Futásfalva – Ikafalva – Csernáton. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy az ötven kilométer hosszú túrára a 14 éven aluli gyermekek csak írásos szülői beleegyezéssel mehetnek, ezzel kapcsolatos formanyomtatványt pedig a szervezőknél, vagy a 0766-611 066-os telefonszámon igényelhetnek az érdeklődők. Rossz idő esetén a túra elmarad, egy későbbi időpontban szervezik meg.