Keresztes Evelin, az örömfestő

Iochom Zsolt 2015. november 04., 19:01

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében nyílt egyéni festészeti kiállítása szerdán Keresztes Evelin képzőművésznek, a Nagy István Művészeti Középiskola egykori tanulójának.

Fotó: Iochom Zsolt

Az elmúlt években csoportos kiállításai mellett egyénileg állított ki a Kriterion, az Ave Art és a Székelyföld Galériában. Képzőművészi pályája kezdetén főleg a textilművészet, a makramézás és nemezelés foglalkoztatta, majd visszatért a festészethez. A kiállítást megnyitó Túros Eszter művészettörténész személyes élményeit osztotta meg Keresztes Evelinnel kapcsolatosan.

„Manapság nem sokan tudnak megélni legfőbb kedvtelésükből, Evelin viszont szerencsés, mert amit szeret csinálni ugyanaz, mint amiből él” – mutatott rá Túros Eszter. A művészettörténész örömfestőnek nevezte a kiállítót, aki „adományként éli meg tehetségét és ezt az adományt képei által igyekszik tovább adni közönségének, megrendelőinek”.

Friss termésének gyümölcseit láthatják az érdeklődők november végéig a megyei könyvtárban hétfőtől-péntekig 8 és 18 óra között. A kiállítás létrejöttét a megyei könyvtár mellett Csíkszereda Polgármesteri Hivatala támogatta.