VII. Aquarius – a borvíz ünnepe

Bartos Lóránt 2013. június 28., 18:43

Szombaton kerül sor az Aquarius – a borvíz ünnepe rendezvényre a tavaly kalákával felújított csernátoni Malom feredőnél.

Fotó: fotó: Bartos Lóránt

A hetedik alkalommal szervezett rendezvény korhatár nélkül mindenkinek szól. Az Aquarius-szal a borvízforrások, népi feredők megismerésére, használatára és megőrzésére szeretnék felhívni a székelyföldi lakosság, valamint a turisták figyelmét a szervezők.
Idén sem maradnak el a vetélkedők, így kiválasztják a Tündérek borát (a nem palackozott borvizek megmérettetése települések számára) és a nap során az is kiderül, hogy melyik a Legjobb palacsintasütő borvíz.

Egyéb programok a nap folyamán:

– Kisgyörgy Zoltán Háromszéki borvizes könyv című könyvének bemutatója
– kulturális és szórakoztató programok (néptánc, népzene, papírszínház és puhakönyves mese gyerekeknek, Bor(k)víz, azaz térképes játék vállalkozó kedvű fiataloknak és felnőtteknek)

Sepsiszentgyörgyről, a színház elől a helyszínre szombaton 10 órakor autóbusz indul (visszaindulás Csernátonból, 17 órakor). Benevezni a versenyekre, információt kérni a következő elérhetőségeken lehet: e-mail: turism@kvmt.ro; tel: 0367-403990, 0746-110766, fax: 0367-403990