Sportolókat díjazott a Hargita megyei tanfelügyelőség

Dobos László 2013. június 03., 19:32

Az ifjúsági téli olimpiák történetének legjobb eredményeit érték el idén februárban a romániai sportolók.

A Romániának érmet szerző két sportoló a Csíkszeredai ISK neveltje, Imre Emilt Bogyó Mária edzőnő készítette fel, Buzás Dorottyát pedig Gecse Izabella és Márton Simon.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség jelenlegi vezetősége nagyra értékeli sportolóink teljesítményét, büszkék arra, hogy az ifjúsági olimpiaként emlegetett idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOWF) induló 60 tagú romániai küldöttségnek több mint fele Székelyföldről, Hargita megyéből került ki. Az 1993 óta zajló ifjúsági téli olimpiák mindegyikén indult Hargita megyei sportoló, de annak ellenére, hogy 1993-ban Xántus Bíborka, 1995-ben pedig Tófalvi Éva bronzéremmel tért haza, egyetlen alkalommal sem kaptak ezért a sportolók egy csokor virágot vagy egy díszoklevelet iskolájuktól, illetve a tanfelügyelőség akkori vezetőitől.

Új idők vannak, új szelek fújnak, a tanfelügyelőség mostani vezetői, Bartolf Hedvig főtanfelügyelő és Izsák-Székely Lóránt testnevelés szakos tanfelügyelő ünnepséget szervezett a kis olimpikonoknak. Hétfőn, június 3-án délután a csíkszeredai Park Vendéglőben tartott sportgálán minden Hargita megyei kis olimpikonnak díszoklevelet, az első hat helyen végzőknek és edzőiknek pedig pénzjutalmat nyújtottak át. Az érvényben lévő romániai törvények és pénzügyi szabályok értelmében egyéni sportokban az első helyért 1000 lejt, a másodikért 900, a hatodikért pedig 500 lejt lehetett kiosztani a sportolóknak, és ugyanennyi pénzdíjat kaphattak a helyezéseket elérő sportolókat felkészítő edzők. A hatodik helyen végzett korosztályos jégkorongválogatott minden tagja 200-200 lej pénzdíjban részesült. Íme, a 2013-as ifjúsági olimpián részt vevő Hargita megyei sportolók névsora, sportklubokra lebontva.

CSÍKSZEREDAI ISK
Biatlon: Buzás Dorottya, Rácz Renáta, Főcze Bernadett, Gegő Hunor, Crăciun Richárd és Kristó Norbert. Edzők: Gecse Izabella és Márton Simon.
Rövidpályás gyorskorcsolya: Imre Emil és Antal Tamás. Edző: Bogyó Mária.
Alpesi sí: Papp Koppány. Edző: Szabó Mária.
Jégkorong: Adorján Attila, László Arnold, Bors Arnold, Molnár Ákos, Mátyás Zsolt, Szopos Ottó, Kovács Arnold, Iszlay Gergő, ifj. Geréb István, Részegh Tamás, Albert Tibor, Karda Milán, Janovits Attila, Karda Norbert, Péter Balázs, Kovács Mátyás és Antal Norbert. Edzők: Geréb István, Nagy Attila és Keresztes Ottó.

GYERGYÓSZENTMIKLÓSI ISK
Sífutás: Sára Erzsébet Emília, Bajkó Réka és Vakaria Edit. Edző: Jánosi István.
Jégkorong: Györffy Tihamér, György Róbert és Ilyés Norbert. Edzők: Farkas Csaba és Kémenes Csaba.

MAROSHÉVÍZI ISK
Alpesi sí: Bianca Copoţ. Edző: Kis Vilmos.

CSÍKSZEREDAI TANULÓK KLUBJA
Alpesi sí: Sógor Sarolt. Edző: Szabó Nándor.

Az ünnepségen Bartolf Hedvig és Izsák-Székely Lóránt tanfelügyelők mellett jelen volt Csíki András, a megyei sportigazgatóság vezetője is. A gyerekek és edzőik a díjazás végén ünnepi ebédre voltak hivatalosak.