HIRDETÉS

Belső konfliktus az ALDE-ban

Krónika 2017. március 19., 23:08

Konfliktus robbant ki a kisebbik kormánypárt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) vasárnapi elnökségi ülésén, amelyen a párt elnökválasztó kongresszusának időpontjáról kellett dönteni.

Fotó: giphy.com

Daniel Constantin társelnök, a pártba beolvadt Konzervatív Párt volt elnöke arra hivatkozva, hogy az ülés alapszabály-ellenes, az elnökség több tagjával együtt elhagyta az üléstermet. A párt másik társelnöke, Călin Popescu-Tăriceanu viszont azzal vádolta meg Constantint, hogy megzsarolta őt a parlamenti választás előtt a jelöltállítás összeállításakor.

„Az állandó küldöttségi gyűlés elején hallhattunk bizonyos kommentárokat a kollégám, Daniel Constantin részéről, aki elégedetlenségét fejezte ki az ALDE jelenlegi működésével kapcsolatban és kivonult tiltakozásképpen a teremből. Én is elégedetlen vagyok bizonyos működési elvekkel kapcsolatban, nem csak az utóbbi időszakban, hanem egy jó ideje – fogalmazott Tăriceanu az Agerpres szerint az állandó küldöttségi gyűlést követően. – A kapcsolatunk jól működött egy darabig, az első gondok akkor kezdődtek, amikor a parlamenti választások előtt Daniel Constantin egyszerűen megzsarolt bizonyos személyekkel kapcsolatban, akik jelöltek szerettek volna lenni, és én nem értettem egyet ezzel (...) Nagyon heves vitánk volt, és azt mondtam, hogyha én nem egyezek bele, akkor nem tudjuk benyújtani az ALDE listáit a választásokra, így az ALDE nem működhetett volna. Ő azt mondta, ezzel semmilyen problémája nem volna.”.

Tăriceanu azt mondta, „valakinek\" engednie kellett ezzel kapcsolatban, azonban ez az engedmény túl drágának bizonyult. Daniel Constantin közleményben válaszolt Călin Popescu-Tăriceanu állításaira. A miniszterelnök-helyettes szerint szégyenteljes, hogy Tăriceanu zsarolásról beszél, miközben ő harcolt azért, hogy olyan személyek is helyet kapjanak az ALDE listáin, akiknek problémájuk volt az igazságszolgáltatással. „Szégyen, hogy Tăriceanu úr zsarolást emleget, miközben ő harcolt azért, hogy olyan személyek is helyet kapjanak az ALDE listáin, akiknek problémájuk volt az igazságszolgáltatással. Sajnos Tăriceanu úr a saját és egy szűk, befolyásos kör érdekeit helyezte a párt és a kormány érdekei elé” – állítja Constantin az Agerpresnek küldött közleményében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS