HIRDETÉS

Rekordlátogatottság a sóbányában

Székelyhon 2017. január 11., 15:46

Újabb rekordot döntött a 2016-os esztendőben a látogatók száma a parajdi sóbányában – közölte az Agerpres hírügynökséggel Sebestyén József, a bánya műszaki igazgatója.

Fotó: Barabás Ákos

Sebestyén tájékoztatása szerint 2016 különlegesen jó év volt idegenforgalmi szempontból: 640 ezer személy fordult meg a sóbányában. A 2015-ös évben ez a szám 570 ezer volt.

Az igazgató által szolgáltatott adatok értelmében a 640 ezerből 366 700 személy idegenforgalmi látványosságként látogatta meg a bányát, a többiek viszont kezelésre érkeztek Parajdra, és legalább öt napot töltöttek itt. A havi elosztás tekintetében a legtöbb látogató augusztusban érkezett: 105 ezer turista és 67 ezer páciens.

Sebestyén József úgy véli, a növekvő létszám azzal is magyarázható, hogy sok román állampolgár, tartva az európai országokat fenyegető terrorveszélytől, inkább Romániában töltötte a szabadságát. Parajdra a hazai turistákon kívül sokan érkeznek Magyarországról és a Moldovai Köztársaságból is.

A sóbányát egyébként még ilyenkor is látogatják: múlt héten például naponta hatszáz vendéget regisztráltak. Ez részben az iskolai vakációnak tudható be, de annak is, hogy a Moldovai Köztársaságban sokan a Julián-naptár szerint, január 7-én ünneplik a karácsonyt.

A sóbányában különben most maximális hatásfokkal zajlik a munka, a létesítmény ugyanis szerződésben áll az Országos Autópálya-kezelő Társasággal, amelynek ebben az időszakban csúszásgátlásra használt sót kell szállítania.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS