HIRDETÉS

Megduplázzák a helyi rendőrség kameráit Udvarhelyen

Fülöp-Székely Botond 2017. január 10., 13:48

Összesen huszonhat új térfigyelő kamerát szerel fel Székelyudvarhelyen a helyi rendőrség a városlakók által problémásabbnak ítélt helyszíneken. A készülékek elsősorban a bűnmegelőzés szempontjából fontosak, de sokszor segítenek az elkövetők kézre kerítésében is.

Január végéig huszonhat, éjszaka is működő térfigyelő kamerát szerelnek fel Udvarhelyen, így ötvennégyre nő a helyi rendőrség székhelyére bekötött felvevőkészülékek száma – nyilatkozta lapunknak László Szabolcs, az egység vezetője.

A helyi rendőrség vezetője rámutatott, azt tapasztalták, hogy a korábban felszerelt térfigyelők környékén csökkent a rendbontások száma, és ennek köszönhetően erősödött a közbiztonság. Éppen ezért a kamerák egyik legfontosabb szerepe a bűnmegelőzés. Ugyanakkor elmondta, több alkalommal a készülékek által rögzített felvételeknek köszönhetően tudták kézre keríteni a közvagyont vagy éppen autókat rongáló személyeket, illetve más rendbontások kivizsgálásában is segítségükre voltak.

„Olyan helyszíneken szereljük fel a kamerákat, ahol a lakók írásban jelezték, hogy szükség van rájuk. Tudni kell, hogy most sem lesz elég készülék, ennél jóval nagyobbak a lakossági igények” – fogalmazott. Hozzátette, néhány helyszín megfigyelésének egyelőre technikai akadályai vannak.

Nagy gondot okoz Udvarhelyen az illegális szemétlerakás – főleg a kukák környékén –, ezért az ilyen gócpontok megfigyelésére nyolc mozgatható kamerát vásárolt az egység. László Szabolcs hangsúlyozta, a gyűjtőpontok csak a háztartási szemét fogadására szolgálnak, más hulladék elszállítása érdekében az RDE Hargita Kft.-vel kell egyeztetni.   

Harminc napig visszanézhetők a felvételek

A helyi rendőrség belső rendszere is bővítés alatt áll, így a törvény által megengedett harminc napig fogják tárolni a kamerák felvételeit – tájékoztatott László Szabolcs. Hozzátette, korábban előfordult, hogy a sok készülék miatt 7–21 napig maradtak meg a felvételek, de ezt január végéig korrigálják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS