Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

CONIFA vébé, elődöntő: Székelyföld–Kárpátalja

Zátyi Tibor 2018. június 07., 16:50 utolsó módosítás: 2018. június 08., 04:42

Az utolsó előtti állomásához érkezett a londoni CONIFA világbajnokság, csütörtökön délután és este rendezik a két elődöntőt. Este tíz órakor Székelyföld együttese Kárpátaljával csatázik a döntőért.

CONIFA vébé, elődöntő: Székelyföld–Kárpátalja
galéria
Fotó: Pál Árpád

Köszönjük a figyelmüket, jó éjszakát!

A székely szurkolók így is vastapssal és biztatással jutalmazzák kedvenceiket, és közösen eléneklik a székely himnuszt.

Fotó: Pál Árpád

90+2. perc: Sokat nem hosszabbít a játékvezető, lefújja a találkozót. Kárpátalja bejut a döntőbe, miután kihasználta a székely védelem több hibáját is. A fiúk játékában benne volt az egyenlítés, kimaradt egy büntető is. Összességében egy kiegyensúlyozott meccset láthatott a közönség, amelyben a helyzeteit jobban kihasználó csapat győzött. Folytatás szombaton, 17 órakor Székelyföld Padániával meccsel a bronéremért, míg a Kárpátalja–Észak-Ciprus döntő 20 órakor kezdődik.

90. perc: Labdaszerzés, ellentámadásba lendül Kárpátalja, és Peres Csaba eldönti a meccset. 2–4

88. perc: Minden székely támadásban benne van a gól, de az egyenlítés még várat magára. 2–3

86. perc: Kárpátalja nem tudja megtartani a labdát, óriási nyomás nehezedik rá. Az egész stadion a székely fiúknak drukkol, újabb helyzet marad ki, Benkő fejese megy mellé. Gazda József jön Csürös helyébe. 2–3

84. perc: Fülöp Loránd! Óriási ziccerben nem találja el a kaput. Mi maradt ki!!! Az angol szurkolók is bekiabálnak a kárpátaljai időhúzások miatt. 2–3

81. perc: Nagyszerű hangulat a lelátókon, Kárpátalja pedig húzza az időt. Vicces jelenetek a pályán, a labda pedig áll. 2–3

79. perc: GÓÓÓÓL! Bajkó! Óriási gól 18-ról, Fejérnek esélye sem volt! 2–3!

77. perc: Óriási kavarodás, Fejér hatalmasat véd. A szögletre jól érkezik Benkő-Bíró és gól! 1–3!

73. perc: Fülöp Istvánt szerelik, ő próbálja visszaszerelni a labdát, becsúszik, ám elkésik, büntető. Ápolni kell, áll a játék. Csere lesz, Kis Szabolcs váltja. Kürti Gergely bevágja, 0–3.

71. perc: Újabb nagy lehetőség, Fülöp István beadását, testvére fejeli kevéssel mellé! 0–2

69. perc: Távoli kárpátaljai lövés, Peres Csabáé, fölé. 0–2

64. perc: Lüktet a játék, jönnek a lehetőségek is, ám a székelyek nem pontosak a kapu előtt. A szurkolók előtt le a kalappal, tolják előre a fiúkat. 0–2

59. perc: Szinte ott a szépítés, ám Csürös a kapu torkában az erős passzt csak fölé tudja rúgni. 0–2

57. perc: Nagyon nehéz helyzetbe kerül Székelyföld, Toma György, a Cigánd SE játékosának távoli lövése okoz gondot Nagynak, a labda megvicceli Nagyot, és hiába véd, átpördül rajta és be a kapuba. 0–2

52. perc: Kárpátalja átengedi a területeket Székelyföldnek. 0–1

A pálya kivilágítása nem a legjobb, nehéz a lelátóról látni, mi történik a pálya másik felén.

48. perc: Székely szöglet, Bajkó fejel kapura, fölé! 0–1

46. perc: Folytatódik a mérkőzés. 0–1

Fotó: Pál Árpád

45+1. perc: Vége az első félidőnek. Kárpátalja egy nagyszerű egyéni megmozdulásnak köszönhetően egygólos előnyben vonulhat az öltözőkbe. Székelyföld rögtön egyenlíthetett volna, ám Fülöp István büntetőjét kivédte Fejér Béla. Lehet tudta, hogy merre rúgja, hiszen csapattársak a Sepsi OSK-nál.

44. perc: Fülöp-testvérpár összjátéka, Loránd lő 18-ról, fölé. 0–1

Áll a játék, Fejér szorul ápolásra. Csere Székelyföldnél is, Magyari Szilárd jön be Szőcs László helyébe, aki zöld lap miatt kellett elhagyja a pályát. Egy kezezést kér számon, amiért leküldte a játékvezető.

38. perc: Büntető! Fejér borítja fel Fülöpöt ziccerben. A játékvezető csak sárga lapot mutat fel. A büntetőt Fülöp rúgja, de Fejér óriási bravúrral védi! Marad a 0–1!

36. perc: Gól! Vezet Kárpátalja, szép cselsorozat végén támadójuk elpöccinti Nagy mellett a labdát, megszerezvén a vezetést scsapatátra. A játékvezetői lapra egymás után vannak felírva a játékosok, és amit itt a helyszínen kaptunk, nem szerepelnek a mezszámok. Kiderítettük, Toma György a gólszerző. 0–1!

"Itthon vagytok, fiúk!" – kiabálják a székely szurkolók.

34. perc: Csiszer állít meg egy sárga lap árán egy kecsegtető kárpátaljai támadást. 0–0

Átveszi a kezdeményezést Kárpátalja, az elmúlt percekben jobban játszik.

30. perc: Györgyi rúg oda ellenfelének, villan a sárga lap. 0–0

Fülöp István mélységi irányítót játszik, sokszor a saját térfeléről indítja csapattársait. 

26. perc: Kényszerű csere Kárpátaljánál, Barta Ferenc helyett a Peres Csaba jön be. Kárpátaljai szöglet, nincs helyzet. 0–0

22. perc: Óriási kárpátaljai helyzet, Nagy eladja a labdát, Csizmadia az utolsó pillanatban ment szögletre az üres kapu előtt. Ez nagyon meleg volt. Kisebb kavarodás, újabb kárpátaljai szöglet. Túloldalt nagy helyzet, Györgyi beadását mentik az utolsó pillanatban Szőcs László elől. 0–0

A pálya két oldalán is vannak székely szurkolók. Egymásnak válaszolgatnak, jó a hangulat a lelátón.

20. perc: Többet birtokolja a labdát a székely csapat, ám Kárpátalja nagyon jól és szervezetten védekezik. 0–0

16. perc: Minden labdáért nagyot harcolnak a felek, mindkét együttes játéka veszélyes, egyelőre komolyabb helyzet nélkül. 0–0

Jó mérkőzés, ennek a szurkolók is örülnek, többször is zúg a "Játszik a csapat!"

7. perc: Kárpátaljai kapuralövés, egyenesen Nagynak. 0–0

6. perc: Fülöp Loránd cselez a tizenhatos előtt, legurítását kapura lövi Kilyén, beleérnek, szöglet, majd nincs újabb helyzet. 0–0

2. perc: Székely szöglet, Györgyi beívelését kiöklözi Fejér. 0–0

1. perc: 
Székelyföld kezdte a mérkőzést. 0–0

22.04 Több mint száz torokból szólt a magyar és a székely himnusz.

Fotó: Zátyi Tibor

Apróbb technikai problémánk adódott, elnézést kérünk.

21.43 A ciprusi törökök ünneplése miatt lehet, hogy csúszni fog a kezdés. A csapatok a pályán melegítenek.

21.38 Kárpátalja: Fejér - Szabó, Rácz, Lászik, Molnár Róbert - Baksa, Toma, Kürti, Takács - Svedjuk, Molnár Tibor.

21.23 Megvan a kezdő, a Fülöp-testvérek egyszerre a pályán. Székelyföld: Nagy – Kilyén, Csizmadia, Benkő-Bíró, Csiszer – Csürös, Fülöp István – Györgyi, Fülöp Loránd, Szőcs László – Bajkó Barna.

20.52 Lejárt az első elődöntő, Észak-Ciprus csapata jutott be a londoni világbajnokság döntőjébe, miután a lefújásig sikerült megőriznie a 3–2-es előnyét.

20.34 Székelyföld csapata a helyszínen, ahol épp zajlik az első elődöntő. Padánia 2–3-as hátrányban van Észak-Ciprus ellen, a mérkőzés hajrájában, a 85. percben.

19.42 Elindult a csapat a mérkőzés helyszínére. Ez a legrövidebb út eddig, negyedórára van a stadion a szállástól.

18.05 Ideiglenesen felfüggesztették Ellan Vannin tagságát. A Man-sziget válogatottja visszalépett a küzdelmektől, miután előbb az óvásukat, majd a fellebbezésüket is elutasította a CONIFA szervezői bizottsága. Az írek azt kifogásolták, hogy a csoportellenfél Barawa csapatánál olyan labdarúgó lépett pályára, aki nem szerepelt a szűkített listán, és a rajt előtt, az utolsó pillanatban került be – erről pedig senkit sem értesítettek. Mohamed Bettamerről van szó, aki megfordult a korosztályos líbiai válogatottban is. A tornán eddig két gólt szerzett, egyet pont Ellan Vannin ellen. Az Ellan Vannin válogatott sorsáról a jövő januári naggyűlésekor dönt a CONIFA vezetősége.

16.26 Kárpátalja kapusa a Sepsi OSK hálóőre, Fejér Béla Csongor eddig nagyszerűen teljesít a vébén. A csapat keretét főleg magyar másodosztályban és harmadosztályban szereplő játékosok alkotják, illetve az a Vajda Sándor, aki az NB1-től múlt héten búcsúzott Balmazújvárosi FC keretének tagja.

16.10 Kárpátalja a csoportkörben 1–1-et játszott Észak-Ciprussal, majd őrületes meccsen 2–0-ra verte Abháziát. A csoportkört Tibet könnyed, 5–1-es legyőzésével zárta, így első helyen jutott be a negyeddöntőbe. A legjobb nyolc között Kaszkádiával találkozott, és izgalmas találkozón 3–1-es sikert ért el. A csapat góljai nagyját a szövetségi kapitány által emlegetett trió lőtte,

hiszen Gajdos Zsolt (Nyíregyháza) három, a Sándor testvérek közül István (Cegléd) két, míg a korábban kilencszeres magyar válogatott György (Csákvár) egy találatot szerzett.

Fotó: Zátyi Tibor

15.30 Miniinterjú Sándor Istvánnal. „Nincs szerencsénk, mivel a székelyeket tartom a legerősebbnek ezen a világbajnokságon. Lehet, hogy az olaszok ütik még ezt a szintet. Nekünk nincs sok esélyünk, meggyengültünk, családi és tanulmányi okok miatt hazautazott három kulcsjátékosunk, Sándor György, Gajdos Zsolt és Sándor István. Ők alkották a csapat közepét, a gerincét.

Írhatnak bármit az újságok, lehet bármi a tippmikszen, én esélyesebbnek tartom a székelyeket.

Jó játékosok alkotják a csapatot, jó a vezérkar, jó az edző, profi módra készültek fel.

Mi szerényen érkeztünk, találkoztunk a reptéren, és jöttünk. Három héttel a vébé előtt kezdtük összerakni a csapatot. Csodák nincsenek, de meglepetések vannak, nem felemelt kézzel megyünk ki a pályára.

Nehéz csoportból jutottunk ki, de akkor ott voltak a kulcsemberek. Ha maradnak, mi lettünk volna az esélyesek, mindenképpen köszönettel tartozunk nekik.

Ami biztos, hogy jó mérkőzést fog látni a közönség. Szerettem volna, ha a döntőben találkozunk

– mondta a 73 éves Sándor István.

14.26 Kárpátalja szövetségi kapitánya, Sándor István korábban a Nyíregyháza Spartacus, a Diósgyőri VTK, a Stadler FC, a Vác FC, a Videoton FC és a Győri ETO FC csapatainál is megfordult, jelenleg a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK szakmai igazgatója.

1986-ban ott volt a Mexikóban rendezett labdarúgó-világbajnokságon, ahol

Szovjetunió válogatottját irányító Valerij Lobanovkszij szövetségi kapitány szakmai stábjának tagja volt.

13.00 Érdekesség, hogy az elődöntőbe jutott négy csapat közül három tavaly ott volt az Eb elődöntőjében, mindannyian a dobogón végeztek. A vébé-címvédő Abházia elvérzett a csoportban, és csak a 9–16. helyekért folytathatta a harcot.

12.58 Az első párharcban megismétlődik a tavalyi Eb döntője, 19 órakor az előző két Eb-n aranyérmet szerzett Padánia Észak-Ciprussal csatázik. A másik ágon a vébé mezőnyének két magyar csapata, Székelyföld és Kárpátalja csap össze.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV

Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.