HIRDETÉS

Százmillió lejt szeretne útépítésre költeni a megyei tanács

Székelyhon 2017. január 11., 20:48 utolsó módosítás: 2017. január 11., 21:09

Idén számos Hargita megyei utat építenének meg, erre 100 millió lejt szeretnének elkölteni, jelentette be Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke – tájékoztat a megyei önkormányzat sajtószolgálata.

Fotó: Egyed József

A megyei tanács szerdán – Máréfalván tartott kihelyezett ülésén – az országos költségvetés elfogadása előtt ideiglenes beruházási listát fogadott el. Saját költségvetésből 150 ezer lejt különítettek el a megyei sürgősségi kórháznak, finanszírozzák az udvarhelyi inkubátorházban a víz és a villany bekötését. A megyei utakra is utaltak ki pénzt: a 132-es számú megyei úton a beszakadás kijavítására, a csicsói Olt-híd munkálatainak közbeszerzésére, a Gyergyóújfalu–Vasláb útszakasz, valamint a 123F jelzésű Csicsó-Csiba útszakasz tervezésére.

Január elsejétől Hargita Megye Tanácsa partner az INSIGHTS európai uniós projektben, amely a turizmus fejlesztését célozza meg. Ennek keretében turisztikai csomagokat, applikációkat dolgoznának ki, amelyek a Hargita megyei programokat ismertetik a turistákkal – számolt be Borboly Csaba. A projektben Hargita megye önrésze 2 százalék, 3277 euró. A kormány rendelkezése szerint megszűnt a megyei agrárkamara, létrejött a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság, amelynek aligazgatója Ábrahám Emma lett, a korábbi agrárkamara vezetője. Kérték az illetékes szakminisztériumtól, hogy a Székely termék védjegy odaítélése, a hagyományos termékek vásárának szervezése maradjon a mezőgazdasági igazgatóság hatáskörében, de nem kaptak erre engedélyt. Anyagi finanszírozásra nincs lehetőségük, de szakmai szempontból továbbra is partnerek kívánnak lenni a védjegy odaítélésében is, akárcsak a lovasprogramok, az erdőgazdálkodási program szervezésében – hangsúlyozta Ábrahám Emma.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
8 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS