HIRDETÉS

Már igényelhető a növelt értékű támogatás

Molnár Rajmond 2017. január 31., 20:46

Mintegy ötezer forinttal (75 lejjel) növekszik idén a Szülőföldön magyarul program keretében az oktatási-nevelési támogatások összege. Az igényléseket március 17-éig lehet leadni.

Fotó: Veres Nándor

Lehet igényelni a támogatásokat a Szülőföldön magyarul program legújabb, a 2016–2017-es tanévre kiírt pályázatának keretében. Változás, hogy ezentúl a nevelési-, oktatási valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás összege 22 400 forint (325 lej) lesz, az eddigi 17 200 forint (249 lej) helyett.

Az egyetemistáknak nyújtandó hallgatói támogatás összege viszont nem változott, amely továbbra is 2800 forint (40 lej) – tájékoztat Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a program lebonyolítását végző Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) munkatársa. Az igénylések leadásának határideje március 17.

A pályázatok leadásánál továbbra is kötelező melléklet az igénylő szülő érvényes személyazonossági másolata, a gyermek érvényes személyazonossági másolata vagy születési bizonyítvány másolata. Továbbá igazolás a tanintézménytől, amely tartalmazza az oktatás nyelvét, valamint az igazolatlan órák számát. Amennyiben a szülő családneve nem egyezik a gyermek családnevével, az ezt indokló irat is szükséges. Az igénylő szülő minden gyermeket, aki után igénylést nyújt be egy adatlapon feltüntethet – mutat rá a szerkesztőségünkhöz küldött közlemény.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
9 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS