HIRDETÉS

Fontos műszerekkel gazdagodott a megyei kórház

Molnár Rajmond 2017. január 10., 17:06

Átadták kedden a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára vásárolt orvosi eszközöket, amelyeket a tavaly novemberben megszervezett Katalin-napi jótékonysági bál bevételéből sikerült megvásárolnia a Csíki Vállalkozók Egyesületének.

Fotó: Gecse Noémi

Idén három fontosabb eszközt is sikerült beszerezni: elektrokardiográf kisgyerekek számára, fototerápiás lámpa az újszülött osztályra, illetve kardiotokográf (szívhangvizsgálatra alkalmas eszköz) a szülészeti osztályra. Ezek mellett pedig egyéb műszereket is sikerült beszerezni – hangzott el az átadáson, amelyet a kórház könyvtártermében tartottak.

Az átadáson elsőként az esemény fővédnöke, Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja gratulált a vállalkozók egyesületének az évről évre olajozottabban működő kezdeményezéshez. Mint mondta, az efféle együttműködések viszik előre a közösséget. Dr. Konrád Judit, a sürgősségi kórház orvosigazgatója beszédében kiemelte, fontos eszközöket sikerült beszerezni a kórház számára. Ezek használatának egyaránt haszonélvezői lesznek az orvoskollégák, asszisztensek, de legfőképp azok a páciensek, akiket az új műszereken keresztül vizsgálnak, kezelnek majd.

Bajkó Zelma, a Csíki Vállalkozók Egyesületének ügyvezető igazgatója köszönetet mondott az esemény szervezőinek, hangsúlyozva, az esemény megszervezésében kiemelkedő segítséget nyújtott a Csíki Anyák Egyesületének elnöke, Tiboldi Beáta. „Köszönöm a támogatóknak, akik lehetővé tették, hogy ilyen mértékben bevásárolhattunk. A résztvevők és támogatók nagylelkű hozzájárulásának köszönhetően a tervezett egy helyett három eszközt is sikerült megvásárolni kórháznak” – hálálkodott Bajkó Zelma. A Csíki Vállalkozók Egyesülete tavaly november 19-én, immáron harmadik alkalommal szervezte meg a Katalin-napi jótékonysági bált.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
8 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS