Székelyhon.ro
2017. február 23., csütörtök; Ma Alfréd napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Új gazdamelléklet az Erdélyi Naplóban

2016.10.26. [16:59] | Utolsó módosítás: 2016.10.26. [17:03]

Havonta megjelenő gazdamellékletet indít az Erdélyi Napló az Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületének Szövetségével közösen.

allatvasar kapolnas 16 (BA)-16_bGazdálkodókat érintő témákkal erősít az Erdélyi Napló hetilap

A hetilap friss lapszámában a négy oldalas Gazdaszemmel az idén bejegyzett mezőgazdasági érdekvédelmi szövetséget mutatja be. Az összeállításból kiderül, hogy idéntől a magyar kormány támogatásával erdélyi falugazdász-hálózat épül ki: a megbízott kistérségi szakemberek többek között a képzésben és továbbképzésben, a gazdakataszterek elkészítésében, pályázatírásban és a különböző gazdarendezvények megszervezésében segítik a mezőgazdasági termelőket. A melléklet riportja egy érmelléki gazdaközösséget mutat be. Az általuk megtermelt uborka és fűszerpaprika nem csak Magyarországra, hanem nyugat-európai üzletek polcaira is eljut.

A Böjte Csaba által vezetett dévai Szent Ferenc Alapítvány hétköznapjaiba nyújt betekintést az Erdélyi Napló portréinterjúja. Bojoievchi Éva pszihopedagógus többek között arról beszél a lap munkatársának, hogy a mai oktatási rendszerben legtöbben a tehetséges gyerekeket akarják felkarolni, miközben az igazi kihívás az, hogy a gyengék is megfelelő képzésben és támogatásban részesüljenek. A fiatal szakember – aki a szovátai otthon házvezetője – végigkalauzol az egyházi keretben működő erdélyi gyerekotthonokon Aradtól a Székelyföldig.

A lap Világjáró sorozatának szerzője a Bali szigetek egyedi világával és hangulatával ismerteti meg az olvasót. A gazdasági rovatban az adósmentés a téma: a cikk a svájci frank alapú hitelek lejre történő kedvezményes átváltásának nagy vihart kavaró jogszabályi előírásait elemzi.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét