Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Többen utazást ajándékoznak szeretteiknek karácsonyra

Székelyhon | 2016.12.19. [17:48]

Az elmúlt két évben 60 százalékkal nőtt a kereslet az olyan kirándulások iránt, amelyeket karácsonyi ajándéknak szánnak szeretteik számára a romániai lakosok. Átlagosan 850-1000 euró közötti összeget áldoznak ilyen ajándékra – derül ki egy turisztikai cég által közölt elemzésből, amit az Agerpres ismertetett.

utazas szilv (BA)-6_bÁtlagban ezer euró körüli összeget szánnak az ajándékba adott utazásra

A legtöbb vakációs csomagot jutalomként vásárolják alkalmazottjaik számára a nagyobb vállalkozások, de sok külföldön dolgozó személy is ajándékoz kirándulást itthon maradt szüleinek, családtagjainak.

Az elmúlt években egyre többen szeretnének kirándulási ajándékutalványt kapni karácsonyi ajándék gyanánt. Ezt a divatot elsősorban a nagy cégek használják ki, amelyek év végén így köszönik meg a legjobb alkalmazottak egész évi munkáját. Egyre több külföldön élő román állampolgár is ilyen típusú ajándékot szán itthon maradt rokonaiknak. Ők leginkább teljes csomagot vásárolnak. A felmérés szerint a kirándulás-utalványok 70 százalékát a téli ünnepek környékén vásárolják.

Annak ellenére, hogy karácsonyi ajándékként kapják meg, ezeket a kirándulásokat általában a nyári hónapokra időzítik a romániai lakosok. Az előzetes foglalásoknak köszönhetően általában 30-50 százalékos kedvezményben részesülnek a vásárlók. A legkeresettebb nyaralási úti célok a romániai üdülőközpontok, valamint Görögország, Törökország, Bulgária és Spanyolország.

A nagyobb vállalkozások átlagosan 1000 eurót, míg a magánszemélyek 850 eurónyi összeget szánnak egy nyaralási csomag vásárlására.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét