Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Elkezdik a PSD-programjának gyakorlatba ültetését Grindeanuék

Hírösszefoglaló | 2017.01.06. [17:16]

Pénteki ülésén a kormány elkezdi gyakorlatba ültetni azokat az adócsökkentő és szociális intézkedéseket, amelyeket a PSD kormányprogramja előír – nyilatkozta Sorin Grindeanu miniszterelnök, ismertetve a kabinet pénteki ülésének napirendjét, amelyen a minimálbér emeléséről szóló határozat is szerepel.

sorin_grindeanu_tion.ro_bSorin Grindeanu (fotó: tion.ro)

„Rendkívül fontos témák ezek, amelyeket belefoglaltunk a kormányprogramunkba. Ezeket az intézkedéseket felvállaltuk, és ma megtesszük az első lépést e program gyakorlatba ültetése érdekében” – mondta Grindeanu a kormányülés kezdetén.

A miniszterelnök üdvözölte a parlament csütörtöki döntését, miszerint nem kell egészségügyi biztosítást és jövedelemadót fizetni a 2 ezer lejnél alacsonyabb nyugdíjak után. Ugyanakkor kérte Viorel Ştefan pénzügyminisztert, „tartsa egyensúlyban a kiadásokat és bevételeket”.

A kormányfő szerint a minimálbér 1.250 lejről 1.450 lejre való emelése egymilliárd lejes bevételt eredményez majd, ami fedezheti a nyugdíjpont július elsejétől esedékes, 1.000 lejre való növeléséből származó kiadások 70 százalékát.

Grindeanu hozzátette, az elkövetkező időszakban folytatják az adótörvénykönyv módosítását érintő intézkedések sorát.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
peszede
2017.01.06., péntek [18:36]
Következőben szavazzunk a PSD-re, ezek nagyrészt betartják amit igértek!!
Hozzászólások1