Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

A tanfelügyelőségek döntik el, hogy hol nem lesz tanítás a kedvezőtlen időjárás miatt

Székelyhon | 2017.01.07. [15:48]

Felszólította az oktatási minisztérium a megyei tanfelügyelőségeket, mérjék fel, hol vannak olyan tanintézmények, amelyek működését befolyásolhatja a kedvezőtlen időjárás, és „maximális operativitással” döntsenek arról, hol kell szüneteltetni a tanítást emiatt.

havazas vn 002_b

Az Agerpres hírügynökségnek eljuttatott közlemény értelmében a döntés meghozatalakor a megyei tanfelügyelőségeknek „szem előtt kell tartaniuk az időjárás alakulását, valamint a diákok és a pedagógusok biztonságát”.

A szaktárca felhívása értelmében a tanfelügyelőségeknek együtt kell működniük a helyi hatóságokkal, és értesíteniük kell a szülőket, tanulókat és pedagógusokat arról, hogy a körzetükbe tartozó tanintézményekben lesz-e tanítás hétfőtől vagy sem.

A felsőfokú tanintézmények esetében a vezetőségek döntenek, hogy felfüggesztik-e az oktatást vagy sem – áll még a közleményben.

A főváros főpolgármestere péntek este bejelentette, hogy Bukarestben egyetlen iskolában és óvodában sem lesz tanítás hétfőn és kedden, és amennyiben az időjárás indokolttá teszi, szerdán is zárva lesznek a tanintézetek. Ugyanez érvényes az Ilfov és Tulcea megyei, valamint a Konstancai iskolákra és óvodákra is.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét