Támogatás Miklós Editéknek

Támogatás Miklós Editéknek

A 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára készülő magyar sportolók összesen 63 millió forint ösztöndíjat kapnak – derült ki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi sajtótájékoztatóján. A támogatottak között van két csíki sportoló, Miklós Edit és Szőcs Emőke.

2017. február 22., 09:432017. február 22., 09:43

2017. február 22., 11:182017. február 22., 11:18

Bartha Csaba MOB-főtitkár elmondta, hogy „az ösztöndíjakat 14 hónapon keresztül folyósítják különböző összegben, s a nyugodt felkészülést biztosítják a sportolók számára”. Hozzátette, 19 sportoló részesül a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által biztosított 210 ezer dolláros támogatásból, amelyre sikeresen pályázott a MOB.

A sportvezető kijelentette, hosszú idő után először nemcsak a kvalifikációval kapcsolatban fogalmazhatnak meg várakozásokat, hanem az eredményeket illetően is, mivel a rövidpályás gyorskorcsolyázók komoly éremeséllyel indulhatnak majd a dél-koreai játékokon. Gyarmati Anna hódeszkás, Miklós Edit és Samsal Dalibor alpesi síző, Tóth Ivett műkorcsolyázó és a vegyes curlingcsapat is komolyabb eredmény elérésében bízhat, ha sikerül kvótát szerezni. Összességében másfélszer akkora magyar csapattal számol a MOB, mint amekkora Szocsiban (16) volt.

Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató arról beszélt, hogy a riói ösztöndíjasok közül Szász Emese vívó aranyérmet nyert, továbbá a támogatásban részesülők 80 százaléka kijutott a tavalyi nyári játékokra, s biztos benne, hogy a mostani támogatások is jó helyre kerülnek. Megjegyezte, az ösztöndíj a versenyzőkhöz érkezik közvetlenül, az ő gondtalan felkészülésüket segíti.

A 19 ösztöndíjban részesülő sportoló: Bácskai Sára Luca, Burján Csaba, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Knoch Viktor, Kónya Zsófia, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Oláh Bence (rövidpályás gyorskorcsolya), Nagy Konrád (gyorskorcsolya), Tóth Ivett (műkorcsolya), Archam Chiara, Kékesi Márton, Miklós Edit, Samsal Dalibor, Szőllős Barnabás, Szőllős Benjámin (alpesi sí), Szőcs Emőke (sílövészet).

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!