Székelyhon.ro
2017. február 23., csütörtök; Ma Alfréd napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Edzésben a csíki sílövők

Dobos László | 2016.06.15. [14:25]

Júniustól elkezdték a felkészülést a következő idényre a csíki biatlonisták. Az edzések hazai környezetben zajlanak, három ifjúsági korosztályú lány pedig nemzetközi táborba utazott.

gheorghe-mihoc-hargitafurdon-vn-002_or_bSzakemberek a Hargitán. Márton Simon, Péter Árpád és Gheorghe Mihoc, a szövetség elnöke (archív felvétel) 

A csapat többsége Csíkszeredában és Hargitafürdőn végzi a nyári alapozást, az edzésprogramban – többek között – ugró és szaladó gyakorlatok, terepfutás, kerékpározás, úszás, görsí, céllövészet és erőteremben zajló gyakorlatok szerepelnek. „Ezen a héten Predealon elkezdődött a Nemzetközi Biatlon-szövetség (IBU) tíznapos edzőtábora, amelyre három csíkszeredai ifjúsági versenyző, Potyó Katalin, Márton Enikő és Hajdú Tímea kapott meghívást. Őket Márton Szilárd edző kísérte el” – tudtuk meg Márton Simontól, a Csíkszeredai ISK igazgatójától, aki a következő idényben is a román felnőtt női válogatott edzője lesz.

„Tavasszal beadtam lemondásomat a válogatott éléről, de a vezetőség, a szövetségi büró ezt nem fogadta el. Felkértek, hogy a következő idényben is legyek a női csapat edzője, és mivel ezt a kérést a román szövetség teljes vezetősége támogatta, elvállaltam” – nyilatkozta Márton Simon.

A román felnőtt női biatlon-válogatottnak Ferencz Réka, Luminița Pișcoran, Florina Cârstea, Diana Salaman és Tófalvi Éva a tagja, a csapat célkitűzése pedig a 2018-as téli olimpiára (Pjongcsang, Dél-Korea) való kijutás. A csíkszeredai szakember szerint a csíkszeredai biatlonisták közül a felnőtt férfi válogatottal készülő Gegő Hunornak is reális esélyei vannak, hogy kijusson a következő téli olimpiára. Gegővel kapcsolatos hír, hogy májusban Spanyolországban volt, ahol végiggyalogolt a Szent Jakab-zarándokúton (El Camino).

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége