Székelyhon.ro
2017. február 26., vasárnap; Ma Edina napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Új idegenlégiósok váltják a távozókat

Horváth Bálint Ottó | 2016.08.16. [14:25] | Utolsó módosítás: 2016.08.16. [15:53]

Az új szakvezető, a szerb Predrag Zukovics vezényletével múlt héten elkezdte a felkészülést a Marosvásárhelyi Medicina női röplabdacsapata. A tavalyi kerethez egy hazai és három külföldi játékos csatlakozott.

Medicina_Lugos_IMG_4192_bMegváltozik a csapat kerete, a távozó idegenlégiósokat ugyancsak külföldi játékosok váltják. Archív fotó

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az előző szezonhoz képest nagymértékű változásokat eszközöltek a bajnoki ötödik helyezett marosvásárhelyi együttes keretében. A tavalyi idegenlégiósok mind elhagyták a csapatot, a szerb Sofija Medics, Ljubica Kecman és Olivera Medics, a szlovák Ivana Zburova, a brazil Samara Franchin, illetve a montenegrói Nikoleta Perovics után a liberó Andreea Ispas is a távozás mellett döntött.

Helyükre négy játékos érkezett, közülük az egyedüli belföldi a 33 éves center, Elena Valentina Rusu, aki az elmúlt idényben a bajnok Balázsfalvi Alba játékosa volt, de korábban, 2000 és 2005 között már játszott a Medicinánál. Mellette a 22 éves horvát Karla Klarics szélső a francia Mulhouse együttesétől, és a két szerb, Marija Pucarevics (26 éves játékirányító a Crvena Zvezda Belgrádtól), illetve Tamara Ignijics (23 éves szélső, legutóbb az egyesült államokbeli Long Island University Brooklyn csapatánál játszott) csatlakozott a Medicina keretéhez.

Az együttesnél maradtak a helyi tapasztalt játékosok, illetve felkerültek a tehetséges ifjúságiak: Roxana Iancu, Sonia Teianu, Andreea Petra, Aurora Paşca, Alexandra Babaş, Rodica Buterez, Raisa Ioan, Peţan Boglárka, Eliza Varga, Alexandra Cauc, Lovász Tímea, Loredana Dobriceanu, Carmen Arniceru és Molnár Laura.

A Medicina kerete kizárólag Marosvásárhelyen készül, és a Balkán Kupa programjától függően (a Medicina bajnoki ötödik helyének köszönhetően akárcsak tavaly, idén is részt vesz a legkisebb európai kupasorozatban, amelynek győztese kvalifikálja magát a Challenge Kupába) szervezik meg a bajnoki szezon kezdetét megelőző Erdély Kupa barátságos tornát.

Az A1 osztályú női röplabda bajnokság október 15-én kezdődik, de előtte egy héttel a csapatok a Románia-kupa első fordulójában játszanak. A marosvásárhelyi együttes részletes bajnoki programjáról a későbbiekben számolunk be.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége