Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Fiatalítás és csapatépítés a Medicinánál

Horváth Bálint Ottó | 2016.09.27. [14:33] | Utolsó módosítás: 2016.09.27. [16:20]

Jövőbeli terveit ismertette a Marosvásárhelyi Medicina a közelgő női röplabdaidény kezdete előtt. A klub hétfői sajtótájékoztatóján többek közt arról is beszámoltak, hogy átalakul a csapat, és részletezték, miért nem indulnak nemzetközi porondon.

csu_medicina-9970_bPredrag Zukovics (jobbra) és segédje. A szerb szakember erős csapatot akar kialakítani

A saját nevelésű, fiatal játékosokra alapoznak a Marosvásárhelyi Medicina röplabdacsapatánál a következő két idényben – jelentette ki a klub elnöke, Constantin Copotoiu, aki elmondta, a tehetséges helyi röplabdázók mellett három új, ugyancsak fiatal idegenlégiósra is támaszkodnak, és elsődleges céljuk egy ütőképes csapat kialakítása.

Copotoiu hangsúlyozta, a legfiatalabb kerettel rendelkeznek az élvonalbeli együttesek között, a játékosoknak még nincs kellő tapasztalatuk, így a hamarosan kezdődő bajnoki idényben reális célkitűzésük az ötödik, hatodik hely elérése, illetve egy európai kupasorozatban való kvalifikáció.

A következő két évben az új edzővel, a szerb Predrag Zukovics irányításával a csapatépítésre fektetik a hangsúlyt, ezután várhatók kiemelkedő eredmények az együttestől, amely akár a bajnoki címért is küzdhet. A Medicina új szakvezetője, aki tavaly a bajnok Balázsfalvi Albánál másodedző volt, szintén a csapatépítést emelte ki, és elmondta, hogy a Medicinából erős együttest szeretne faragni.

Erős felkészülési torna a szezon előtt

Zukovics szerint hathetes nehéz felkészülési időszakon vannak túl, és szeretné, hogy a napokban a hazai rendezésű hatcsapatos Erdély Kupa barátságos tornán néhány mérkőzést megnyerjenek. A házigazda Medicina mellett öt együttes vesz részt a Pongrácz Antal-csarnokban megrendezendő megmérettetésen: a bajnoki címvédő Balázsfalvi Alba, az ezüstérmes CSM Târgovişte, a Jászvásári Penicilina, a Karácsonkői Unic és – a Bákói Ştiinţa visszalépésével – valószínűleg a Kolozsvári Universitatea vagy a Medicina ifjúsági csapata.

A torna kedden kezdődik el a marosvásárhelyi együttes CSM Târgovişte elleni mérkőzésével és szombatig tart. Két hármas csoportban rendezik a mérkőzéseket, majd következnek az elődöntők és a helyosztók.

A marosvásárhelyi klub már lejátszotta első barátságos mérkőzéseit a felkészülési időszakban a karácsonkői Unic Kupán, ahol három vereséggel az utolsó helyen zárt, viszont meccsről meccsre javult a teljesítménye. Predrag Zukovics tanítványai csupán három játszmát nyertek meg: könnyedén kikaptak a házigazda Karácsonkői Unictól, de két szettet megnyertek a Bákói Ştiinţa, egyet a Jászvásári Penicilina ellen.

Visszamondták az európai kupaszereplést 

A Medicina számára a Balkán Kupával kellett volna kezdődjön a hivatalos mérkőzések sora, azonban a klub vezetősége visszamondta a legkisebb európai kupasorozatban való részvételt. A Challenge Kupáért kiírt kvalifikációs tornát Törökországban rendezték volna, ahol korábban szükségállapotot rendeltek el. Mivel nem biztonságos az ott tartózkodás, a Medicina nem vállalta az utazást.

Október 8-án a Románia-kupa első körének mérkőzéseivel kezdődik a női röplabdaidény, a Medicina idegenben a Jászvásári Penicilina otthonában játszik a továbbjutásért. Az idéntől új rendszerben zajló bajnokság nyitófordulójában egy héttel később a marosvásárhelyiek szintén idegenben lépnek pályára az élvonalban újonc SCM Piteşti ellen. Első hazai mérkőzését az október 19-i hétközi fordulóban játssza a Medicina, amikor kupaellenfelével, a Jászvásári Penicilinával találkozik.

Az Erdély Kupa barátságos torna programja:
Kedd:
18.00 B csoport: CSM Târgovişte–Marosvásárhelyi Medicina
Szerda:
16.00 A csoport: Jászvásári Politehnica–Balázsfalvi Alba
18.00 B csoport: Marosvásárhelyi Medicina–Kárácsonkői Unic
Csütörtök:
12.00 A csoport: Kolozsvári U / Marosvásárhelyi Medicina II.
16.00 B csoport: Karácsonkői Unic–CSM Târgovişte
18.00 A csoport: Balázsfalvi Alba–Kolozsvári U / Marosvásárhelyi Medicina II.
Péntek:
11.00 A csoport 1. hely–B csoport 1. hely
13.00 A csoport 2. hely–B csoport 1. hely
15.00 A csoport 3. hely–B csoport 3. hely
Szombat:
11.00 Kisdöntő
13.00 Döntő

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége