Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Elődöntőben a gyergyói lányok

Gergely Imre | 2016.12.14. [11:54] | Utolsó módosítás: 2016.12.14. [16:51]

Biztosan továbbjut a selejtezőcsoportból a Gyergyói ISK csapata az U13-as korosztályú lánycsapatok országos bajnokságában.

kosar U13 Gyergyoi ISK_bA csapat tagjai

Hobaj Levente edző tanítványai vasárnap a Galaci Phoenix együttesével játszottak legutóbb, és győzelmükkel bebiztosították a továbbjutást. A vasárnapi mérkőzés kiegyensúlyozott játékot hozott, ahol végül a hazai gyergyóiak 70–59-re győztek. A bajnokság alapszakaszában ugyan még vannak hátra mérkőzések, de ezek eredményeitől függetlenül már biztos, hogy vagy az első, vagy a második helyen végez az együttes, ami szintén továbbjutó helyezés.

Az alapszakaszban elért eredmények biztatóak a folytatást illetően, mindössze három mérkőzésen maradt alul az ISK, és ott is nagyon szoros csatákban. Egyet hosszabbításban, egyet egy ponttal veszítettek el, és a legnagyobb különbségű vereség is 7 pontos volt. Az elődöntőben két hatcsapatos csoport lesz, és az első három jut be a nyolcas fináléba, míg a negyedikek még játszanak egy tornát a bejutásért. A lányok számára igazából most kezdődnek a nehéz meccsek, de az első torna a középdöntőben február elején lesz, és addig van idő felkészülni. Hobaj Levente elégedett az eddigi teljesítménnyel, annál is inkább, mivel a bajnokság a 2004-ben született lányoknak szól és a csapatnak több mint fele 2005-ben született.

„Ha a lányok megértik, hogy itt Gyergyóban is ugyanolyan jók vagyunk, mint más csapatok, és nem nézik, hogy az ellenfél bukaresti vagy temesvári, nem ijednek meg tőle, akkor rájönnek, hogy akárkit le lehet győzni. Messze a legkisebb város vagyunk, amely részt vesz az országos bajnokságban, és ezért büszkék lehetünk. Helytállunk, és ha közben kikapunk, akkor is Gyergyóért állunk a pályára, és megteszünk mindent, hogy felemelt fejjel hagyjuk el a pályát a mérkőzés után” – fogalmazott Hobaj Levente, aki köszönetet mond a csapat nevében mindenkinek, aki mellettük áll, és továbbra is számítanak a támogatásukra.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége