Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Vébészereplésért küzdenek a székely fiatalok

Zátyi Tibor | 2017.01.05. [13:58] | Utolsó módosítás: 2017.01.05. [16:15]

Komoly teszt előtt áll Románia U21-es férfi kézilabda-válogatottja, péntektől vasárnapig ugyanis házigazdája lesz a 2017-es, algériai rendezésű világbajnokság 2-es selejtezőcsoportjának. Ovidiu Mihăilă szövetségi kapitány két székelyudvarhelyi nevelésű játékost hívott be a keretbe: Csog Vencelt és Csáki Ferencet.

SZKC - Focsani kup (BA)-25_bCsog Vencel (labdával) alapembernek számít az ifjúsági válogatottban

A selejtezőmérkőzéseket Pitești-en rendezik, Románia ellenfele Svédország, Dánia és Bulgária lesz. A világbajnokságra csak a csoportelső jut ki, így a házigazda nagyon nehéz feladat előtt áll: a kvalifikációhoz le kell győznie a papíron sokkal esélyesebb skandináv ellenfeleit is.

A román keretben csupán két kézilabdázó játszik rendszeresen a Bölények Ligájában, a nevezett 18 játékosból 12-en a másodosztályban szerepelnek. Dánia és Svédország keretének több olyan tagja is van, aki a Bajnokok Ligájában pallérozódik.

„Annak ellenére, hogy sokan azt mondják, ez a generáció nem lesz képes kimagasló eredményt elérni, én nagyon bízom a fiúkban. A felkészülés alatt bebizonyították, hogy már érett férfiak, felelősségteljesen végezték el a feladatokat, és biztos vagyok benne, hogy a pályán kihozzák magukból a maximumot. Meggyőződésem, hogy az elkövetkező években a mostani generációból sokan a felnőtt válogatottban is meg fogják állni a helyüket” – nyilatkozta Ovidiu Mihăilă szövetségi kapitány.

Mihăilă keretében a balszélső pozícióba a Székelyudvarhelyi KC játékosa, Csog Vencel lett nevezve, míg a jobbátlövőknél a Székelyudvarhelyi ISK-KC ifjúsági együtteseinek egyik meghatározó kézilabdázója, a székelykeresztúri Csáki Ferenc (jelenleg a Brassói Olimpiai Központ játékosa).

A román válogatott mérkőzéseit a TVR1 és a TVR HD élőben közvetíti. A románok mérkőzései a vébéselejtezőn: pénteken 16 órától Dániával (TVR HD), szombaton 16 órától Svédországgal (TVR1), vasárnap 16 órától Bulgáriával (TVR1).

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok Mihai Merlă (Bukaresti CSM), Răzvan Apostu (Brassói Olimpiai Központ), Dan Vasile (Konstancai Dél-Dobrudzsa KC); balszélsők Csog Vencel (Székelyudvarhelyi KC), Sabin Constantina (Zsilvásárhelyi UCB); balátlövők Alexandru Dascălu (Bukaresti CSM), Gál Róbert (Bákói Știința), Alexandru Bologa (Konstanca); irányítók Iosif Buzle (Segesvári Kézilabdaközpont), Nagy Róbert (Nagybányai Minaur), Octavian Bizău (Bukaresti CSM); jobbátlövők Bogdan Mănescu (Bukaresti CSM), Csáki Ferenc (Brassó), Ionuț Broască (Bákói Știința); jobbszélső Roland Thalmaier (Tordai Potaissa); beállósok Mihai Becheru (Bukaresti CSM), Ștefan Leonard (Temesvári Poli), Gabriel Dumitriu (Bákói Știința).

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége