Legyőzte a Brassói Coronát, idén is kupadöntőt játszhat a Sportklub

Legyőzte a Brassói Coronát, idén is kupadöntőt játszhat a Sportklub

Fotó: Veres Nándor

Kellemes meglepetésre a Csíkszeredai Sportklub csütörtök délután 2–1-re legyőzte a hazai pályán játszó Brassói Corona együttesét, és bejutott a jégkorong Román Kupa döntőjébe.

Dobos László

2016. december 22., 20:092016. december 22., 20:09

2016. december 23., 11:172016. december 23., 11:17

A csíkiak győzelme elsősorban szinte hibátlan védekezésüknek köszönhető, a csapat tökéletesen zárt saját harmadában, Onodi kapus pedig nagyon jó napot fogott ki.

Kemény küzdelmet hozott az első harmad, a négy sorral jégre lépő Sportklub védekezésben sokat dolgozott, és igyekezett leszűkíteni az ellenfél lövő sávjait. A kék-fehérek támadó játéka is jól működött, de Péter találatát les miatt érvénytelenítették a játékvezetők (a beígért fehérorosz brigád helyett a Csomortáni–Máthé páros vezette a meccset).

Jól indult csíki szemszögből a második húsz perc is: Korenko kékvonalas löketébe remekül ért bele Kana, amellyel alaposan becsapta a Corona kapusát, Tőkét (0–1). A folytatásban a Brassó uralta a játékot, de a Sportklub kitűnően védekezett, közben ellentámadásokkal próbálkozott.

A 34. percben nehéz helyzetbe került a Leo Gudas vezette legénység. Egy csíki kapu előtti kakaskodás után a Sportklub hátvédje, Papp megfejelte Klempát, ezért meccsbüntetést kapott, mehetett zuhanyozni. A túloldalról a csatárposztra frissen igazolt Bryan McGregor is büntetőpadra ült. A felek nem sokáig játszhattak négy a négy ellen, hiszen Molnár Zsolt is hamar 2 perces büntetést kapott.

A Sportklub az emberelőnyt gólra tudta váltani: Korenko passzát Wood lőtte védhetetlenül Tőke kapujának felső sarkába (0–2). Az utolsó felvonásra nem sokat változott a játék képe: támadott a Brassó, a Sportklub pedig kontrákkal próbálkozott. Nagy helyzetek maradtak mindkét kapunál kihasználatlanul, majd az 56. percben az egyik ritka csíki védelmi hibát követően McDonald egyedül maradt Onodival, a csíki kapussal, és szépített (1–2).

A brassóiak az utolsó percekben áttértek a két soros játékra, majd a kapus helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre, de az egyenlítés nem sikerült. 36 másodperccel a vége előtt lehetett volna akár 1–3 is, de Kana lövése az üresen hagyott brassói kapu vasán csattant.

Sikerével a Sportklub bejutott a fináléba, és megvédheti címét a péntek esti meccsen. A másik ágról a Dunărea együttese jutott a döntőbe, miután 6–3-ra megverték a Bukaresti Steaua csapatát.

Jégkorong, Román Kupa, B csoport, 3. meccs:
Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 1–2 (0–0, 0–2, 1–0),
gólszerzők: Ian McDonald (56. perc), illetve Tomas Kana (22.) és Dustin Wood (35.).
Korábbi, már közölt eredmények: Sportklub–Bukaresti Sportul Studențesc 12–0 és Corona–Sportul 26–2.
A csoport végeredménye: 1. Sportklub, 2. Brassó, 3. Sportul.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!