Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Udvarhelyen is vereséget szenvedett a ligaválogatott Udvarhelyen is vereséget szenvedett a ligaválogatott

Zátyi Tibor | 2017.01.08. [15:23] | Utolsó módosítás: 2017.01.08. [15:45]

Látványos megoldásokban gazdag teremlabdarúgó-mérkőzést játszott szombaton délben a Fustal Klub Székelyudvarhely és a magyarországi ligaválogatott. A székelyudvarhelyi sportcsarnokban megrendezett felkészülési meccset a házigazda 7–2-re nyerte.

fk szekelyudvarhely-magyarorszag ligavalogatott-pa-77_b

Nagyjából hatszázan voltak kíváncsiak a találkozóra, melynek elején a szurkolók és a csapatok közösen elénekelték a magyar és a székely himnuszt. A kezdőrúgást megelőzően Kiss Antal, a Magyar Labdarúgó-szövetség futsal szakbizottságának vezetőségi tagja és Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere mondott rövid köszöntőt, mindketten a sport és a barátság szoros kapcsolatát hangsúlyozva. Az együttesek bemutatásakor vastapsot kapott a ligaválogatott csapatvezetője, Kozma Mihály, akinek irányításával a 2008-as bajnokságban aranyérmet szerzett az azóta megszűnt Székelyudvarhelyi Sportklub.

Az FK a legerősebb kezdővel lépett pályára, így már az első percekben több helyzet is kialakult a fiatal, főleg debreceni, piliscsabai és csengeri másodosztályos játékosokból álló magyar csapat kapuja előtt, de túloldalt Grigorașnak is akadt védenivalója. Az első gólt a harmadik percben lehetett feljegyezni, Mánya háttal a kapunak sarokkal talált be. Annak ellenére, hogy a magyar csapat beszorult saját hatosa elé, hősiesen védekezett. Egészen a 9. percig, amikor egy gyors passzsorozat után Szőcs Loránd lőtt gólt.

fk szekelyudvarhely-magyarorszag ligavalogatott-pa-76_b

A találat nem szegte a vendégek kedvét, sőt egy perc múlva a mérkőzés egyik legszebb góljával szépítettek: Szentes-Bíró Tamás gyönyörűen emelt Grigoraș fölött a hálóba. A gyors gólváltást követően kevesebb helyzet alakult ki, az újabb találatokra a játékrész hajrájáig kellett várni: előbb Szőcs László bombázott a kapu bal oldalába, majd négy másodperccel a szünet előtt Mánya duplázott (4–1).

Térfélcsere után sem változott a játék képe, az FK fokozatosan növelte előnyét, Szécsi Barna és Bíró Attila góljaival 7–1-es állásnál kezdődött az utolsó tíz perc. Ekkor már főleg csak az ifjúsági játékosok voltak a pályán, Bálint Szabolcs több bravúrt is bemutatott a kapuban. Újabb gólt nem tudtak szerezni, a magyar ligaválogatott pedig egy pontrúgás-kombinációból szépített, Bula Benjamin volt a gólszerző.

fk szekelyudvarhely-magyarorszag ligavalogatott-pa-86_b

Szorosabb is lehetett volna a végeredmény, hiszen a vendégek kétszer a kapufát is eltalálták. A találkozó végén külön díjazták mindkét csapat legjobbját, a hazaiaknál Szőcs László, a vendégeknél pedig Balogh Árpád vehette át az elismerést.

Pénteken Csíkszeredában lépett pályára a magyar ligaválogatott, az Imperial Wet otthonában 9–6-os vereséget szenvedett.

„Összességében egy jó edzőmeccset játszottunk, ami teljes mértékben beleillett a felkészülési programunkba. Az is fontos volt, hogy folytatni tudtuk a hagyományokat és idén is megszerveztünk egy székely–magyar találkozót” – összegzett Jakab Zoltán, az FK edzője.

Két hét múlva folytatódik a teremlabdarúgó 1. Liga, az udvarhelyi csapatra nagyon fontos találkozó vár: a táblázaton négy ponttal előtte álló Dunărea Călărași vendége lesz.

Teremlabdarúgás, barátságos mérkőzés:
Futsal Klub Székelyudvarhely–Magyarországi Ligaválogatott 7–2 (4–1),
gólszerzők Mánya (3., 20.), Szőcs Loránd (9.), Szőcs László (17.), Balogh (23. – öngól), Szécsi (29.), Bíró (30.), illetve Szentes-Bíró (10.), Bula (36.).
FK: Grigoraș – Bíró, Mánya, Szécsi, Szőcs László, játszott még Klein, Bálint Szabolcs – Miklós, Szőcs Loránd, Szabó, Kedei, Gálfi, Hadnagy, Silion, Tifán, Boda. Edző: Jakab Zoltán.
Magyar ligaválogatott: Szabó – Bun, Tóth, Szentes-Bíró, Somogyi, játszott még Kurucz, Tóth – Balogh, Rigó, Pankotai, Bodó, Ambrus, Moldován, Víz, Bula, Szécsi. Edzők: Kun István és Szilágyi Sándor. Csapatvezető: Kozma Mihály.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége