Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Nem tették magasra a lécet a City'usnál

Horváth Bálint Ottó | 2017.01.11. [12:37] | Utolsó módosítás: 2017.01.11. [14:52]

A hatodik helyről várja a hétvégi bajnoki folytatást a Marosvásárhelyi City'us, amely az új évben idegenben játssza első két mérkőzését a teremlabdarúgó 1. Ligában.

Marosvasarhely Cityus Facebook 2_bEgyelőre teljes létszámban tartja az edzéseket a City'us a ligeti Sportcsarnokban. Fotó: Facebook.com/City'us Tirgu Mures

A rövid téli szünetet követően január 3-án újrakezdte az edzéseket a marosvásárhelyi csapat: Cosmin Gherman edzőtől megtudtuk, az idő szűke miatt nem játszanak barátságos meccseket, így kizárólag Marosvásárhelyen gyakorolnak, és az erőnléti, illetve taktikai felkészüléssel szeretnének javítani játékukon.

Változások kapusposzton, lehetnek még távozók

A szakvezető közölte, egyelőre nem tudják teljes mértékben, hogy kik távoznak a csapattól, de több alapjátékosért ajánlatot kaptak, így hétvégén minden bizonnyal eldől a sorsuk. Gherman elárulta, a spanyol kapus, Angel Molina biztosan elhagyja az együttest, és valószínűleg a Temesvári Informaticához igazol.

Jó hírnek számít viszont, hogy pótlására visszatért a sérüléséből felépült tehetséges Răzvan Cătinean, aki már elkezdte az edzéseket. A klub gyenge anyagi helyzete miatt – mivel a keret játékosai az idény elejétől még nem kaptak fizetést – érkezőkre nem lehet számítani, így a keretben maradt, főleg fiatal játékosokra alapoznak, ahogy tették ezt a szezon elejétől.

Legalább négy pont szükséges

A City'us számára már hétvégén folytatódik a bajnokság, vasárnap a sereghajtó Kézdivásárhelyi SE otthonában játszik a 9. fordulóból elhalasztott mérkőzésen. Egy héttel később a vásárhelyiek szintén idegenben, a Jászvásári CSM Poli ellen lépnek pályára. Erről a két találkozóról Cosmin Gherman elmondta, „szoros meccsekre számítok, Kézdivásárhely ellen könnyebb dolgunk lesz a győzelem megszerzésére, de figyelembe véve azt, hogy a bajnoki szünet után először játszunk, nem mehetünk biztosra, Jászvásárral pedig nehéz lesz, a minél jobb rájátszásbeli helyekért vagyunk versenyben, így ellenük is pontot kell szereznünk”.

A tréner szerint ezen a két meccsen legalább négy pontra van szükségük ahhoz, hogy az alapszakasz végéig 90 százalékban bebiztosítsák a célkitűzésüknek számító hatodik helyüket. Ezután a rájátszásban kevés eséllyel indulnának, de Gherman szerint az ellenféltől függően nyerhetnek mérkőzéseket.

Ebből a helyzetből várják a folytatást

Az 1. ligás bajnokság őszi szezonját a City'us hat győzelemmel, három döntetlennel és három vereséggel, 21 ponttal a hatodik helyen zárta, de a többi csapathoz képest egy vagy két mérkőzéssel kevesebbet játszott. Lemaradása tíz pont az éllovas Galaci Unitedhez és öt az előtte álló, ötödik helyezett FK Székelyudvarhelyhez képest, előnye pedig négy pont a mögötte hetedik Jászvásári CSM Polival és nyolc az utolsó rájátszást érő helyet elfoglaló Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsallal szemben.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége