Székelyhon.ro
2017. február 23., csütörtök; Ma Alfréd napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Egyelőre Déva és Temesvár túl nagy falat az FK számára Egyelőre Déva és Temesvár túl nagy falat az FK számára

Zátyi Tibor | 2016.12.28. [10:51] | Utolsó módosítás: 2016.12.28. [10:55]

Ötödik helyről várja a januári folytatást a Futsal Klub Székelyudvarhely a teremlabdarúgó 1. Ligában. Jakab Zoltán edző kielemezte csapata eddigi teljesítményét és éremesélyeit, továbbá az ifjúsági együttes is szóba került.

Jakab Zoltan FK futsal BA_b

– Mennyire elégedett a jelenlegi ötödik hellyel és az őszi idénnyel?

– Az alapszakasz visszavágóiból négy fordulót lejátszottunk, és ismerve a csapatok játékosállományát a mezőnyből két együttes emelkedik ki, a Dévai Autobergamo és a Temesvári Informatica. Mindkettővel olyan hazai mérkőzést játszottunk, amelyre foghíjasan jöttek el, mégsem tudtuk legyőzni őket. Úgy néz ki, egyelőre ez a két csapat nagy falat számunkra. Galac szereplését meglepetésnek tartom, és el kell ismernem, hogy Călărași-on is jó dolog történik, hiszen hazai pályán megverték az első helyre pályázó Temesvárt és Dévát is. Nekünk a Galaci United ellen hazai pályán elveszített három pont hiányzik. Nagyon fontos lesz, hogy a bajnokság folytatásakor Călărași-on mit tudunk elérni. Tavasszal Temesváron lépünk pályára, itthon fogadjuk a Marosvásárhelyi City’ust, tehát nagy előrelépésre nem számíthatunk, legfeljebb a negyedik helyre tudunk feljönni.

– Hogyan értékelné az idei pontvadászatot?

– Az utóbbi idők egyik legkiegyensúlyozottabb bajnoksága az idei. Korábban volt rá példa, hogy egy csapat egyetlen mérkőzést sem veszítve lett első. Most már mindenkinek van vesztett meccse és döntetlenje is. Nagyon sok múlik az egymás elleni összecsapásokon, mi már kétszer játszottunk Dévával, amiből rosszul jöttünk ki, Galac pedig hat pontot szerzett ellenünk.

fksz-iasi - PA-2_b

– Tartható a szezon előtt kitűzött cél, hogy a bajnokság végén dobogós legyen a csapat?

– Azért volna fontos, hogy az alapszakaszban legalább a negyedik helyet megszerezzük, hogy az ötödikkel játszva a hazai pálya előnyével kiharcoljuk az elődöntőt. Nem mindegy, hányadik helyről vágsz neki az egyenes kiesési szakasznak. Nekünk a legnagyobb segítség az lenne, ha sikerülne még két játékost igazolnunk. Ha a jelenlegi játékosállománnyal bejutunk az elődöntőbe és végül a bronzért játszunk, az már jó eredmény lesz.

– Akkor erősítések várhatók a téli szünetben?

– Könnyen előfordulhat, hogy csak nyáron fogunk igazolni, minden a jövő évi költségvetésünktől függ. Az ország egyik legstabilabb klubja vagyunk, ahol az ígéretek be vannak tartva. Több futsalos jelezte már, hogy szívesen játszana Udvarhelyen, így azt látom, hogy nyáron tudunk igazából megerősödni. A téli szünetben nehéz igazolni, főleg külföldi játékost.

fksz-iasi - PA-4_b

– Az U21-es csapat jól áll a bajnokságban, vezeti csoportját.

– A kolozsvári mérkőzésükön kívül mindegyik meccsüket láttam. Az öt csoportból talán a mi kvartettünk a legkiegyensúlyozottabb. Szem előtt kell tartani, hogy Segesvár, a City’us és az FK is három éve szerepel a bajnokságban, jobb a szervezettség és a hozzáállás is, így a színvonal is. Vannak olyan játékosaink, akik már az első kiírásban is részt vettek, és most a felnőtt csapattal edzenek. A bajnokság felénél tartunk, ha a tavaszi idényben megnyerjük a segesvári kiszállást és a hazai meccseinket, akkor meglesz az első hely. Itt is az a célunk, hogy az ország első négy csapata között végezzünk. Kiemelném Gálfi Artúr, Hadnagy István, Bálint Szabolcs és Tifán Tamás nevét, akik az U21-es csapat gerincét alkotják. Remélem, hamarosan a felnőttek között is bevethetők lesznek.

– Meddig tart a téli szünet?

– Január 4-én már összegyűlünk, a tervek szerint a felkészülést egy hazai rendezésű tornával kezdjük január 6–7-én, az NB2-es Piliscsabával, a magyar U21-es válogatottal és a csíkszeredai Imperial Wettel közösen. Az 1. Liga január 21-én folytatódik, a Dunărea Călărași-hoz látogatunk.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége