Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Városnapi sportesemények Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre | 2016.12.02. [13:09] | Utolsó módosítás: 2016.12.02. [15:42]

Számos sportágban próbálhatják ki magukat ezen a hétvégén a gyergyószentmiklósiak és vendégeik. Akár a pályán, de akár szurkolóként a lelátóról is részesei lehetnek a sportrendezvényeknek.

thl u8-u10 vn 018_bMinden évben a legnépesebb sportesemény a kishokisok Szent Miklós Kupája. Illusztráció

Gyergyószentmiklós önkormányzata ugyan vendéglátó szerepben mutatkozik be a városnapokon, de van olyan pontja az eseménysornak, amikor nem feltétlenül szeretnék, ha a vendégek jól éreznék magukat. A városháza focicsapata ugyanis minden bizonnyal mindent megtesz majd, hogy legyőzze vendégeit, és otthon tartsa a pénteken délelőtt elkezdődött 4. Szent Miklós Önkormányzati Kupa Labdarúgótorna trófeáját (Basilides Tibor Sportcsarnok). Ez a rendezvény nyitja a hétvége sportos eseményeit. Akik a mérkőzéseket követik, javallott, hogy délután 4-kor sétáljanak át a Sportiskola tornatermébe, ahol ritmikustorna-bemutató lesz. Persze a széles nyilvánosság előtt is nyitott lesz ez a látványos esemény.

Jégkorong és kosárlabda

Szombaton és vasárnap gyermekzsivaj tölti be a műjégpályát, több mint kétszáz hokipalánta kergeti majd a korongot az U8-asok és U10-esek jégkorong Szent Miklós Kupáján. Reggel 9-től 17 óráig folyamatosan zaljanak majd a mérkőzések. A házigazda gyergyói gyermekek mellett mindenki ott lesz, aki számít a hazai hokiban Csíkszeredától Galacig és Bukarestig, Magyarországról pedig a Győr, Jászberény és Miskolc csapatai lesznek jelen. A hangulat, a lelkesedés és a színvonal garantált.

Kettős tétje lesz a szombaton 10 és 16 óra között, a Basilides Tibor Sportcsarnokban zajló kosárlabda-mérkőzéseknek. Amellett, hogy a Szent Miklós Kupa első helyéért játszanak a résztvevők, az összecsapások a Székely Nemzeti Kosárlabda Bajnokság 2015–2016-os döntőjét is jelentik az U11-es korosztály számára. A lányoknál az ISK Gyergyószentmiklós együttese Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Székelyudvarhely csapatait fogadja. A fiúknál Gyergyószentmiklóst a VUK SK képviseli, ők Kézdivásárhely és Székelyudvarhely együtteseivel játszanak.

A lányok programja: 9 órától Gyergyószentmiklós–Székelyudvarhely; 9.45-től Sepsiszentgyörgy–Kézdivásárhely; 11.15-től kisdöntő; 12.45-től döntő. A fiúk programja: 10.30-tól Gyergyószentmiklós–Székelyudvarhely; 12-től Székelyudvarhely–Kézdivásárhely; 13.30-tól Gyergyószentmiklós–Kézdivásárhely; 14.30-kor díjazás.

Sporthagyomány és hagyományteremtés

Vasárnap folytatódik a jégkorongozó gyermekek versengése. Ugyanakkor más sportágban is megrendezik a hagyományos Szent Miklós Kupát. A sakkozók a Batthyány Ignác Technikai Kollégiumban idén nyolcadik alkalommal rendezik meg városnapi versenyüket. A partik 9-kor kezdődnek, a benevezés 8 órakor történik. Az asztaliteniszezőknek a hetedik ilyen versenye zajlik vasárnap. A Salamon Ernő Gimnázium tornatermében 9 és 18 óra között ütik a labdát. 

A hagyományőrző íjászok hatodszor mérik össze tudásukat a városnapok keretében. Aki ezt kipróbálná, az a Csíky-kertben teheti meg 9.30 és 14 óra között. Aki a korcsolyázást szereti, az szintén egy sokéves hagyománnyal bíró eseményen, a jégkarneválon élhet szenvedélyének, 18 órától.

A sok hagyományos sportesemény között egy új, hagyományteremtő is lesz. 19 órakor rajtol a Szent Miklós-napi futás a Szent Anna-kápolnához a Salamon Ernő Gimnázium elől. Az éjszakai futást az Endorphin Running Klub szervezi. Az esemény elsődleges célja a mozgás fontosságának hangsúlyozása, a közös sportolás élményének, a természet közelségének megtapasztalása.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége