Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Remekelnek a vidéki birkózók

Gligor Róbert László | 2016.12.13. [14:19] | Utolsó módosítás: 2016.12.13. [16:52]

Két rangos versenyen is jól szerepeltek a Kozma Jenő által felkészített erdőszentgyörgyi, nyárádszeredai és gyulakutai birkózó gyerekek, mindkét helyről érmekkel tértek haza.

Kozma.birkozok.Var_bKozma Jenő tanítványai minden versenyről éremmel tértek haza

A Marosvásárhelyen rendezett Edzők Emlékversenyén tizennégy csapat vett részt mintegy százötven, 2000 és 2009 között született versenyzővel: Bukarest, Brassó, Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Ónfalva, Korond, Bethlen, megyénkből Szászrégen, Segesvár, Nyárádszereda, Gyulakuta, Erdőszentgyörgy, Marosvásárhelyről a Mureșul Sportklub és az Iskolás Sportklub, míg Magyarországot Eger képviselte.

A versenyt csapatban a házigazda Mureșul Sportklub nyerte, amelyet a szászrégeniek és a székelyudvarhelyiek követték. A nyárádszeredai, gyulakutai és erdőszentgyörgyi gyerekeket felkészítő Kozma Jenő tanítványai közül aranyat nyert a nyárádszeredai Molnár Sándor, bronzot az ugyancsak szeredai György Alexandra, az erdőszentgyörgyi Csizmadi Zsigmond, Bakó Loránd, Daria Cifrea és a gyulakutai Balogh Barbara.

Kozma.birkozok.Mvh_b

A hétvégén rendezett Vár Kupa nyolcadik kiadása keretében is megmérkőztek a vidékiek Segesváron. Itt Székelyudvarhely, Korond, Szászrégen, Bethlen, Segesvár, Marosvásárhely két csapata és a magyarországi Kiskunfélegyháza mellett szőnyegre léptek Kozma Jenő lány és fiú csapatai is a szabadfogású versenyben. Az erdőszentgyörgyiek közül Bakó Loránd ezüstöt, Daria Cifrea bronzot szerzett, Csizmadi Zsigmond a negyedik, Asztalos Alexandra az ötödik helyen végzett. Gyulakuta sportolói közül Balogh Patrícia ezüstöt, Balogh Barbara bronzot nyert, Balogh Szerénának viszont be kellett érnie az ötödik hellyel. Két ezüstöt szereztek a nyárádszeredaiak Marton Izabella és Szász Evelin révén, Molnár Sándor és Marton Imola pedig egy-egy bronzérmet tudhat magáénak, míg Kodok István és Szász Szeréna az ötödik helyen végeztek.

Mivel a legkisebb nyárádszeredai birkózókat még nem lehet versenyre vinni, Kozma Jenő a hétvégén nekik is szervezett egy otthoni megmérettetést, amelyen a tehetségüket összemérő kicsik elszántan küzdöttek, mindenki megérdemelte a nyakába akasztott érmet. Ezek a gyerekek csak néhány hete kezdték el űzni ezt a sportágat, ennek ellenére már jól haladnak.

Kozma Jenő néhány kezdő sportolóval a hónap elején részt vett a Székelyudvarhelyen rendezett Verestói Emlékversenyen, ahonnan a gyulakutai Balogh Barbara bronzérmemmel tért haza.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége